Fintech girişimi wamo, Finberg ve Re-Pie'dan 1,5 milyon dolar yatırım aldı

KOBİ'lere yönelik bir dijital işletme hesabı sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren wamo, 1.5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu Finberg ve Re-Pie Portföy Yönetimi tarafından yönetildi.
Fintech girişimi wamo, Finberg ve Re-Pie'dan 1,5 milyon dolar yatırım aldı

KOBİ'lere yönelik bir dijital işletme hesabı sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren wamo, 1.5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu Finberg ve Re-Pie Portföy Yönetimi tarafından yönetildi. Yeni yatırımla birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 6,8 milyon dolara yükseldi. 

Malta ve Londra merkezli KOBİ dijital işletme hesabı sağlayıcısı wamo, 2018'de kuruldu. KOBİ'lerin işlerini büyütmelerine yardımcı olmayı hedefleyen girişim, ürünleri aracılığıyla, bir işletme hesabına ve bir ortaklar ağına kolay erişim sağlıyor. Pazar yeri wamo Connect ise işletmelere muhasebe hizmetlerine ve pazarlama ajanslarına erişim sağlıyor ve ayrıca işletmelerin diğer işletmeler için kendi büyüme araçlarını sunmalarına izin veriyor.

Girişim, kısa bir süre önce, İngiltere'de KOBİ'lere yönelik desteği artırmak için yeni Hizmet Olarak Bankacılık (BaaS) sağlayıcısı olarak Modulr ile entegrasyon gerçekleştirdi. Girişimin gelecek planları arasında wamo hesap sahiplerine krediye, kredi kartlarına ve dolar hesabına erişim sağlamak yer alıyor.

wamo CEO'su Yankı Önen, "Bu yatırım, yetenekli ekibimizi daha da güçlendirmemize ve genişletmemize olanak sağlarken, bizim için yeni büyüme alanlarında ölçeklendirme ve genişleme imkanı sunacak." dedi. Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin ise "Finberg'de kendimizi yalnızca finansal yatırımlarla sınırlamıyoruz; finansal teknolojilerin geleceğine yönelik hırsımızı ve vizyonumuzu paylaşan girişimleri aktif olarak arıyoruz. Wamo'nun fintech sektöründe önemli bir küresel etki yaratmak için gerekli vizyona ve yeniliğe sahip olduğu açık." dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.