Google, siber güvenlik şirketi Wiz'i 23 milyar dolara satın almayı planlıyor

Google'ın, siber güvenlik firması Wiz'i 23 milyar dolara satın almak için görüşmelerde bulunduğu ve anlaşmanın kısa bir zaman sonra tamamlanmasının beklendiği belirtildi.
Google, siber güvenlik şirketi Wiz'i 23 milyar dolara satın almayı planlıyor

Google'ın, siber güvenlik firması Wiz'i 23 milyar dolara satın almak için görüşmelerde bulunduğu ve anlaşmanın kısa bir zaman sonra tamamlanmasının beklendiği belirtildi. Siber güvenlik yazılımı üreten Wiz'in satın alınması, Google'ın siber güvenlik konusunda attığı önemli bir adım olmanın yanı sıra, teknoloji devinin şimdiye kadarki en büyük satın alımı da olacak diyebiliriz.

2020 yılında kurulan Wiz, CEO Assaf Rappaport yönetiminde hızlı bir büyüme kaydetti. Şirketin 12 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştığı mayıs ayında halka arz edilmesi planlanıyordu. 

New York merkezli Wiz, Covid-19 salgını sırasında, Mart 2020'de faaliyete geçtiğinden bu yana hızlı bir büyüme kaydetti. Şirket bugün Fortune 100 şirketlerinin yüzde 40'ının kendi müşterisi olduğunu belirtiyor. Wiz'in önemli müşterileri arasında BMW, Slack ve Salesforce yer alıyor ve şirket, Amazon, Microsoft ve Google gibi büyük bulut şirketleriyle çalışıyor.

Google daha önce de büyük siber satın almalar yapmıştı. Şirket iki yıl önce siber güvenlik firması Mandiant'ı 5,4 milyar dolara satın almıştı. Ancak şirket, şu anda çok fazla antitröst incelemesiyle karşı karşıya. ABD Adalet Bakanlığı antitröst gerekçesiyle Google'a iki kez dava açtı ve şirketin satın alma uygulamaları, 2023 yılında açılan en son davada gündeme alındı. Ancak Google'ın Wiz ile yaptığı görüşmeler, rekabetçi kaygılara rağmen şirketin birleşme ve satın almalar konusunda ısrarlı olduğunu gösteriyor.

Ayrıca hatırlatmadan geçmeyelim; Google'ın çatı şirketi Alphabet, satış yazılımı üreticisi Hubspot'u satın almak için görüşmelerde bulunuyordu, ancak bu görüşmeler de geçtiğimiz günlerde rafa kalkmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.