Apple, iOS 18 gibi işletim sistemlerinin herkese açık betalarını yayınladı

Apple, iPhone, Mac, iPad ve Apple Watch için hayata geçirdiği yeni işletim sistemlerinin herkese açık betalarını yayınladı.
Apple, iOS 18 gibi işletim sistemlerinin herkese açık betalarını yayınladı

Apple, iPhone, Mac, iPad ve Apple Watch için hayata geçirdiği yeni işletim sistemlerini geçtiğimiz haziran ayında gerçekleşen WWDC'de tanıtmıştı. Şirket şimdi de bu yazılımların yeni sürümleri için herkese açık betaları yayınladı.

Herkese açık iOS 18 beta, RCS mesajlaşma desteği ve kullanıcıların uygulamaları ana ekranda istedikleri yere koymalarına veya simgelere ve widget'lara renk tonu uygulamalarına olanak tanıyan yeni özelleştirme seçeneklerine sahip. iOS 18, ayrıca Fotoğraflar uygulaması için yeni bir düzen, yeniden tasarlanmış, daha özelleştirilebilir bir Kontrol Merkezi ve karanlık mod simgeleri ile birlikte geliyor. Benzer güncellemeler, iPad'e yerel bir Hesap Makinesi uygulaması da getiren iPadOS 18 genel beta sürümünde de yer alıyor.

Paylaşılanlara göre iOS 18'de henüz, şirketin yapay zekayı odağına aldığı Apple Intelligence özellikleri bulunmuyor. Apple'ın bunu, sonbaharda yayınlanacak yazılıma sakladığı belirtiliyor. Yapay zeka özellikleri, iPhone 15 Pro ve Pro Max'in yanı sıra M1 ve üstü Mac'ler ve iPad'lerle sınırlı olacak.

Yeni watchOS 11 genel beta sürümü ise dinlenme günleri ve Apple'ın Vitals uygulaması gibi özellikler sunarak gece boyunca sağlık ölçümlerinizle ilgili göz atılabilir ayrıntılara sahip olacak. 

Mac'ler için Sequoia beta, diğer özelliklerin yanı sıra iPhone'unuzu ekranınıza yansıtabilmenizi sağlıyor. tvOS 18 beta sürümü ise Apple TV Plus içerikleri için Amazon X-Ray benzeri InSight özelliğini içeriyor.

Söz konusu beta sürümleri Apple'ın web sitesinden indirmek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.