PİLOT girişim hızlandırma programının 12. dönemine seçilen girişimler

Türk Telekom Ventures PİLOT programının 12. dönem girişimleri belirlendi. Seçilen girişimler, 30 bin dolar yatırım ve 150 bin lira nakit desteği fırsatı yakalayacak.
PİLOT girişim hızlandırma programının 12. dönemine seçilen girişimler

Türk Telekom Ventures'ın girişim hızlandırma programı PİLOT'un 11. dönemine seçilen girişimleri geçtiğimiz Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Şimdi ise PİLOT'un 12. dönemine kabul edilen 10 yeni girişim belirlendi.

Programa seçilen girişimler, Türk Telekom Ventures'tan 30 bin dolar yatırım ve 150 bin lira nakit desteği alma fırsatı yakalayacaklar. PİLOT, girişimlere Türk Telekom'un iş birlikleri, teknoloji birikimi ve altyapısından yararlanarak uluslararası arenada büyümelerini sağlama amacı taşıyor.

Ayrıca program sonunda, Stanford Üniversitesi iş birliğiyle ABD'de özel tasarlanmış bir girişimcilik programına katılma şansını da sunacak. Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, Türkiye'nin teknoloji üreten ve ihraç eden ülke olma hedefine katkıda bulunarak girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Türk Telekom Ventures PİLOT’un 12. dönemine seçilen 10 girişim

Archi's Academy: Yazılım geliştirme alanında proje tabanlı ve kişiselleştirilmiş çevrimiçi bir eğitim platformu olan Archi's Academy, teknoloji alanında kariyer hedefleyenlere, esnek, taahhütsüz ve aylık abonelik ile eğitmen liderliğinde eğitimlere katılma ve 1-1 mentorluk alma imkanı sunuyor.

Finsmart AI: Hızla büyüyen şirketler için otomatik finansal raporlama sistemleri ve yapay zeka destekli CFO hizmetleri veren Finsmart AI, şirketlerin sürdürülebilirliklerini, kârlılıklarını ve fonlara erişimlerini arttırmaya yardımcı olarak finansal performanslarını analiz ediyor, eyleme geçirilebilir bilgiler sunuyor, yatırımcıların da portföy şirketlerinin performansını kolaylıkla takip etmelerini sağlıyor.

From Your Eyes: İnsanlardan makinelere kadar uzanan geniş bir spektrum için yapay görme çözümleri tasarlayan From Your Eyes, video görüntü işleme ve anlık görüntü işlemenin kişiselleştirilebilmesini, edge computing’le çalıştırılıp eğitilmesini, kendi eğittiği yapay zeka modelleriyle biyolojik görmeye en yakın yapay görme sistemleri geliştiriyor.

Hardal: Web sitesi veya mobil uygulamalarda birincil taraflı veri analitiği için gerekli olan sunucu taraflı pazarlama ölçümlemesi ve analitiği hizmeti sunan Hardal ile şirketler sunucu taraflı ölçümleme ve pazarlama, şirket içi geliştirme, projelendirme ve sunucu maliyetlerini yapay zeka destekli algoritma ile minimize edebiliyor. Ayrıca Hardal, çerezsiz reklam kampanya optimizasyonu ve ölçümlenmesi için gerekli altyapıyı uçtan uca sağlıyor.

Mistikist: Görsel, işitsel uyaranlarla stres ve anksiyeteyi azaltan, odaklanma ve iş performansını artıran, yapay zeka destekli bir nörobilim uygulaması olan Mistikist, günlük hayatın ve yoğun iş hayatının stresinden olumsuz etkilenenler için beyin dalgalarını regüle ederek zihinsel esenliğe ulaşmalarını sağlıyor. 

QDelivery: Teslimat ve saha operasyonları yürüten firmaların tüm bu süreçleri dijitalleştirmesini, optimize etmesini ve en etkili şekilde yönetmesini sağlayan SaaS platformu olan QDelivery ile firmalar tüm teslimat ve saha operasyonlarını optimize edip kolayca yönetirken operasyonel maliyetlerini düşürmeye müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımaya imkan buluyor. 

Sensed AI: Kentsel ve tarımsal izleme konusunda uzmanlaşmış yenilikçi bir yer gözlemi girişimi olan Sensed AI, sentetik açıklıklı radar (SAR) verileri ve ileri yapay zeka algoritmaları ile binaların ve kritik altyapıların fiziksel bütünlüğü ve sağlığı hakkında düzenli bilgiler sunarak uzaktan algılama tabanlı yapısal ve çevresel sağlık analizlerini herkes için erişilebilir kılıyor.

Some Carbon: Fabrikaların bacasından çıkan karbondioksit emisyonlarından metanol gibi katma değerli ürün üretilmesine ve karbon yönetiminin gerçekleştirilmesine yönelik başta demir-çelik, çimento gibi karbon kaçağı yüksek sektörler olmak üzere risk altındaki bütün endüstrilere karbon azaltım servisi sağlayan Some Carbon, firmaların hem emisyon azaltım risk ve fırsatlarını değerlendirerek regülasyona dayalı mali yükümlülüklerden daha az etkilenmesine hem de metanol gibi katma değerli sürdürülebilir bir ürün elde edilmesine olanak sağlıyor.

T4 People Analytics: Kurumların farklı sistemlerinde bulunan tüm çalışan verilerini bir araya getirerek veriye dayalı yüksek etkili aksiyonlar alınmasını sağlayan yapay zeka çözümleri sunan T4 People Analytics’in geniş kapsamlı çalışan analitiği çözümleri arasında İK veri ambarı, yapay zeka tabanlı istenmeyen işten ayrılmaları tahminleme, aday skorlama, metin madenciliği gibi makine öğrenmesi modelleri bulunuyor.

VenueX: Markaların mağaza verilerini Google, Meta, Yandex, TikTok, Apple gibi global platformlarla entegre ederek, müşteri trafiğini ve satışlarını artıracak dijital reklamlar oluşturup yayınlamalarını sağlayan VenueX, firmaların reklamlarının etkisini ölçerek hem reklam harcamalarının mağaza ziyaretlerine ve satışlara dönüşümünü belirliyor, hem de markaların reklam performansını ve gelirini maksimize ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.