Apple, yeni bir akıllı ev aksesuarı üzerine çalışıyor

Apple, "HomeAccessory17,1" kod adlı yeni bir akıllı ev aksesuarı geliştiriyor. HomeAccessory17,1, Apple Intelligence desteği ile karşımıza çıkabilir.
Apple, yeni bir akıllı ev aksesuarı üzerine çalışıyor

Geçtiğimiz yıllarda Apple TV ve HomePod gibi özellikle evde kullanılabilecek ürünlerle karşımıza çıkan Apple, yeni bir akıllı ev aksesuarı geliştiriyor. Apple kodları üzerinden ulaşılan bilgilere göre şirket, "HomeAccessory17,1" kod isimli yeni bir cihaz üzerinde çalışıyor.

HomeAccessory17,1 isimli cihazın gücünü, iPhone 16 Pro modellerinde de kullanılması beklenen A18 çipinden alabileceği düşünülüyor. A18 çipi ile gelecek olan HomeAccessory17,1 modeli, Apple Intelligence desteği ile de sunulabilir. Kısacası Apple, Apple Intelligence desteği ile birlikte evlerde kullanılabilecek akıllı bir cihaz geliştirebilir.

Geçtiğimiz dönemlerde Apple'ın HomeOS isimli yeni bir yazılım üzerinde çalıştığı ile ilgili haberler de ortaya çıkmıştı.  HomeAccessory17,1'in hangi yazılımı kullanacağı tam olarak bilinmese de, HomePod gibi tvOS tabanlı bir yazılım kullanması sürpriz olmayacaktır.

Öte yandan, Apple'ın yakın zamanda piyasaya süreceği iddia edilen güncellenmiş Apple TV modelleri hakkında da spekülasyonlar var. AppleTV14,4 ve AppleTV14,5 olarak adlandırılan bu modellerin, şirketin ürün gamını genişletme çabalarının bir parçası olarak 2024 yılında tanıtılması bekleniyor.

Apple'ın Eylül ayında gerçekleştireceği lansman etkinliğinde, yeni iPhone ve iPad modellerinin yanı sıra bu yeni ev aksesuarı ve Apple TV güncellemeleri hakkında daha fazla detay açıklaması bekleniyor. Bu gelişmeye paralel olarak Apple'ın teknoloji dünyasında yeni adımlar attığı ve ev kullanıcılarının dijital yaşamlarını daha da zenginleştirme hedeflerini gösterdiğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.