Google, yapay zeka kullanan siyasi reklamlar için otomatik açıklamalar oluşturacak

Google, yapay zeka tarafından oluşturulan siyasi reklamların otomatik olarak etiketleneceğini ve açıklama ekleneceğini duyurdu.
Google, yapay zeka kullanan siyasi reklamlar için otomatik açıklamalar oluşturacak

Çeşitli sosyal medya platformlarının yapay zeka ile oluşturulan içerikleri otomatik olarak etiketleyeceğini geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Sosyal medya platformlarının izinden giden Google, reklam çalışmaları için benzer bir adım atıyor.

Siyasi reklamlar, geçtiğimiz dönemlerde hem sosyal medya platformlarında hem de Google'da sık sık karşımıza çıkmıştı. Hatırlatmak gerekirse bu yıl ABD seçime gidiyor. Bu nedenle internet ortamındaki siyasi reklamların sayısı da hızla artıyor.

Konu ile ilgili bir açıklama paylaşan Google, yapay zeka tarafından oluşturulan siyasi reklamların otomatik olarak etiketleneceğini ve açıklama ekleneceğini duyurdu. Kısacası reklamverenler tarafından paylaşılan bir seçim reklamının sentetik veya dijital olarak değiştirilmiş içeriğe sahip olması durumunda içeriklerin etiketlenecek. 

Google, geçtiğimiz yıl siyasi reklamverenlerin yapay zeka içerikli reklamlarına etiket eklemelerini zorunlu kılmıştı. Yeni güncelleme ile birlikte bu süreç daha da basitleştirildi; artık reklamverenler, kampanya ayarlarında ilgili seçeneği işaretlediklerinde Google otomatik olarak etiketler ekleyecek.

Bu etiketler, mobil cihazlardaki akışlarda, YouTube Shorts'ta, telefonlarda, bilgisayarlarda, televizyonlarda ve web sitesinde gösterilen akış içi reklamlarda görünecek. Diğer reklam formatları için ise reklam verenlerin kendi etiketlerini eklemeleri gerekecek.

ABD başkanlık seçimlerine birkaç ay kala, siyasi reklamlarda yapay zekanın kullanımıyla ilgili endişeler artmaya başladı. Mayıs ayında Senate Rules Committee yani Senato Kuralları Komitesi, siyasi reklamverenlerin yapay zeka tarafından oluşturulan içeriği açıklamalarını zorunlu kılacak bir yasa tasarısını ileri sürmüştü. Aynı zamanda the Federal Communications Commission yani Federal İletişim Komisyonu da benzer bir politikayı yürürlüğe koymayı önerdi.

Bu yeni etiket ve açıklama sisteminin seçmenlerin seçim reklamlarının doğruluğunu ve şeffaflığını değerlendirmelerine yardımcı olması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.