YouTube, yapay zeka tarafından oluşturulan içerikleri etiketlemeye başlıyor

YouTube, içerik oluşturucuların videolarında yapay zeka tarafından üretilen veya sentetik materyalleri etiketlemelerini sağlayacak bir özelliği yayına aldı.
YouTube, yapay zeka tarafından oluşturulan içerikleri etiketlemeye başlıyor

Yapay zeka, hiç şüphesiz son dönemin en popüler teknolojisi. Birçoğumuzun hayatını kolaylaştıran bu teknoloji, doğru kullanılmadığında veya yanlış kişilerin elinde kimi zaman sıkıntı yaratabiliyor. Bu nedenle içeriklerin yapay zeka tarafından üretildiğinin belirtilmesi fazlasıyla önemli diyebiliriz.

Bu kapsamda YouTube, içerik oluşturucuların videolarında yapay zeka tarafından üretilen veya sentetik materyalleri etiketlemelerini sağlayacak bir özelliği yayına aldı. Onay kutusu yükleme ve yayınlama sürecinde beliriyor ve içerik oluşturucuların gerçekçi görünen değiştirilmiş veya sentetik içeriği bu onay kutusuna tıklayarak belirtmeleri gerekiyor. 

YouTube, bir içerik oluşturucu etiketleme yapmamışsa ve değiştirilmiş veya sentetik içeriğin insanların kafasını karıştırma veya yanlış yönlendirme potansiyeli varsa bir videoya bu etiketlerden birini uygulayabileceğini söylüyor. Ekip, içerik oluşturuculara yeni kurallara alışmaları için biraz zaman tanımak istiyor, ancak YouTube'un, olması gerektiği halde bir etiket eklemeyerek politikayı ısrarla ihlal edenleri cezalandıracağını belirtiliyor.

Bu etiketler önümüzdeki haftalarda önce mobil uygulamada, ardından masaüstü ve TV'lerde olmak üzere YouTube genelinde görünmeye başlayacak.

YouTube, geçtiğimiz yılın sonlarında, yapay zeka tarafından üretilen içerik politikasını detaylandırmış ve iki katmanlı kural oluşturmuştu. Örneğin; deepfake müzikler, beğenilmediği takdirde sanatçının plak şirketi tarafından kaldırılabilecekti. Bu kuralların bir parçası olarak YouTube, içerik oluşturucuların yapay zeka tarafından üretilen materyalleri ifşa etmeleri gerekeceğini söylemiş olsa da bunun tam olarak nasıl yapılacağı belirsizdi. Şimdi paylaşılan özellikle bu etiketlemeye dair merak edilen sorular cevaplanmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.