X, gönderilere gelen yanıtlara olumsuz oy verme butonu ekleyebilir

X, 2021 yılında test ettiği, gönderi yanıtları için olumsuz oy kullanma özelliğini bir süre sonra aktifleştirebilir.
X, gönderilere gelen yanıtlara olumsuz oy verme butonu ekleyebilir

X, Elon Musk'ın platformu satın almasından önce 2021 yılında test ettiği, gönderi yanıtları için olumsuz oy kullanma özelliğini bir süre sonra aktifleştirebilir. Platformun iOS uygulamasında bulunan kodlar, şirketin yalnızca yanıtların sıralanma şeklini iyileştirmek için yanıtlara olumsuz oy eklemeyi düşünebileceğini gösteriyor.

Söz konusu kod ilk olarak, lansman öncesinde düzenli olarak yeni uygulama özelliklerini ortaya çıkaran tersine mühendis Aaron Perris tarafından tespit edildi

Bir uygulamanın kodunda yeni bir özellik ya da işlevsellikle ilgili bir referans bulunması, şirketin bu özelliği halka sunmayı planladığı anlamına gelmiyor. Zira şirketler ve özellikle sosyal medya uygulamaları, bir projeyi genişletmeye ya da hurdaya çıkarmaya karar vermeden önce her zaman yeni özellikleri dahili olarak test etmeyi tercih ediyorlar. 

Buna rağmen, X mühendisi Jay Baxter ve Elon Musk'ın görüşleri de içerik sıralamasını iyileştirmek için negatif sinyallerden yararlanmanın aktif olarak değerlendirilmesi yönünde. Yani bu da olumsuz oyların kısa süre sonra aktif edileceği anlamına geliyor olabilir.

X'in Topluluk Notları özelliği üzerinde çalışan kıdemli bir makine öğrenimi mühendisi olan Baxter, X'in mevcut kitle kaynaklı doğruluk kontrol süreciyle paralellikler kurarak olumsuz geri bildirimleri dahil etmenin potansiyel faydasına dikkat çekerken, grup düşüncesini önlemek için özel derecelendirmeler kullanma stratejisinin altını çizdi. Bu da aslında özelliğin bir noktada aktif edileceği konusunda ipucu veriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.