Meta'nın 3D varlıklar üreten yeni yapay zeka modeli: Meta 3D Gen

Meta 3D Gen, bir dakikadan kısa bir sürede metin istemlerinden yüksek çözünürlüklü 3D varlıklar üretiyor.
Meta'nın 3D varlıklar üreten yeni yapay zeka modeli: Meta 3D Gen

Meta yeni yapay zeka modeli Meta 3D Gen'i duyurdu. Metin istemlerinden yüksek çözünürlüklü 3D varlıklar üreten Meta 3D Gen, bir dakikanın altında çıktılar sunuyor. Model, istemler aracılığıyla hem oluşturulan hem de sanatçı tarafından üretilen görüntülere yeni dokular ve yüzeyler uygulayabiliyor.

Meta 3D Gen nasıl çalışıyor? 

Meta Gen AI araştırma ekibinin yaptığı çalışmaya göre, 3D Gen yalnızca yüksek çözünürlüklü dokular ve malzeme haritaları sunmanın ötesinde fiziksel tabanlı işleme (PBR) ve üretken yeniden dokulandırma yeteneklerine de sahip olacak. 

Model, Meta 3D AssetGen ve Meta 3D TextureGen olmak üzere iki bileşenden oluşmakta. Meta 3D AssetGen 3D modeli oluşturuken, Meta 3D TextureGen dokuları hayata geçiriyor. 

Ekibin tahminlerine göre; Meta 3D AssetGen modelini kullanarak ilk 3D modeli oluştururken ortalama çıkarım süresi yalnızca 30 saniye. Kullanıcılar daha sonra Meta 3D TextureGen'i kullanarak metin istemleri aracılığıyla mevcut model dokusunu düzeltebilecekleri gibi bu dokuyu yeni bir dokuyla değiştirebilir.Meta 3D TextureGen üzerinde yapılan işlemlerin çıkarım süresi ise yaklaşık 20 saniye. Model ayrıca dokuları 4K çözünürlüğe yükseltebilen bir doku geliştirme ağı da içeriyor. Böylece üst düzey görsel uygulamaların talepleri de karşılanmış oluyor. 

Henüz genel kullanıma açılmayan Meta 3D Gen, hala geliştirme aşamasında. Yine modelin oyun, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik alanlarında yaratacağı dönüşümü hayal etmek zor değil. Şimdilik 3D sanatçıların iş akışlarının Meta 3D Gen ile hızlanacağını söyleyebiliriz. Yüksek seviyede bilgi ve uzmanlık gerektiren gerçekçi 3D tasarımlar, kullanıcıların komutlarla üretilebileceği aşamaya geldiğinde söz konusu alanlardaki üretim gittikçe hızlanacaktır. Bu da Meta'nın Oculus başlıkları için içerik ve kullanıcı artışı anlamına gelebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.