Hedeflerinize ulaşmanızı kolaylaştıracak 5 iPhone uygulaması

iPhone'da yeni alışkanlıklar edinmekten gününüzü planlamaya kadar pek çok uygulama mevcut. Gelin hedeflerinize ulaşmanızı kolaylaştıracak 5 iPhone uygulamasını inceleyelim.
Hedeflerinize ulaşmanızı kolaylaştıracak 5 iPhone uygulaması

Her ne kadar iOS 18 ile gelmesi beklenen yenilikler, iPhone’un verimlilik odaklı yeteneklerini de artıracak olsa da; güncelleme gelene kadar verimliliğinizi artıracak uygulamalara da şans verebilirsiniz. Yeni alışkanlıklar edinmekten gününüzü planlamaya kadar hedeflerinize ulaşmanıza destek olacak pek çok uygulama mevcut. Gelin verimliliğinizi artıracak 5 iPhone uygulamasını inceleyelim.

Fantastical

Yalnızca iPhone, iPad, Mac sürümü ve ihtiyaç duyanlar için Apple Watch entegrasyonu mevcut olan Fantastical, tamamen Apple’ın ekosistemi etrafında inşa edilmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Hatta uygulama yakın zamanda Vision Pro sürümüyle de karşımıza çıkmaya başladı. Apple’ın Takvim ve Anımsatıcılar uygulamasını kullanıyorsanız Fantastical her ikisinden de bilgi çekme ve bunları tek bir arayüzde görüntüleme özelliklerine sahip.

Uygulama doğal dil girdisi kullanıyor, böylece “Yarın öğlen Ahmet ile öğle yemeği.” gibi etkinlikleri yazabiliyor ya da dikte edebiliyorsunuz. Üstelik uygulama bunları anlamdırabiliyor. Sizin için zaman dilimlerini de hesaplayan Fantastical sayesinde etkinlikleri kaçırmaktan da kurtuluyorsunuz. Aracın ücretsiz sürümü mevcut; Premium yükseltmesi ise diğer özelliklerin yanı sıra sınırsız takvim, toplantı algılama ve işbirliği gibi ek verimlilik özelliklerini yıllık faturalandırma koşuluyla ayda 4,75 dolara sunuyor.

Freedom

Telefonunuzda dikkatinizi dağıtacak pek çok uygulama bulunabilir. Bazen daha iyi odaklanmak için dikkatinizi dağıtan uygulamaları ve web sitelerini engellemek daha kolay olabilir. iPhone’unuzda iOS sıkı bir şekilde kontrol edildiğinden bu zor olsa da Freedom size yardım edebilir.

Freedom, iPhone’da olduğu gibi Windows, macOS veya Android’de de çalışan bir dikkat dağılmasına yönelik platformlar arası bir engelleyici olarak karşımıza çıkıyor. Hatta kişinin çalışma verimini artıran odaklanma araçlarından söz ederken Freedom'ı da sizlerle paylaşmıştık

Uygulamaya birkaç izin vererek ve Freedom VPN profilini yükleyerek oturumları tek bir cihazdan kontrol edebilirsiniz. Bu da, Freedom’ı Mac’inizde etkinleştirebileceğiniz ve eş zamanlı olarak iPhone’unuzda dikkat dağıtıcı şeyleri engelleyebileceğiniz anlamına geliyor. 

Freedom’ı ücretsiz olarak deneyebilirsiniz, abonelik ücretleri ise aylık 8,99 dolar ya da yıllık 39,99 dolar. Aboneliğinizle birlikte engellemeleri planlama ve üretkenliğinizi arttırmaya yardımcı olmak için odaklanma seslerine erişme imkanı elde ediyorsunuz.

Snapseed

iOS 18 güncellemesi ile Image Playground hayatımıza girene kadar fotoğraflarınızda düzenleme yapmak için Google’ın Snapseed’ini tercih edebilirsiniz. Kullanımı tamamen ücretsiz olan Snapseed’in basit arayüzü düzenlemeyi oldukça kolaylaştırıyor. Hızlıca bir görünüm oluşturmak için önceden var olan filtreleri uygulayabilirsiniz. Eğer daha derinlemesine bir düzenleme yapmak istiyorsanız, düzenleme araçları paketinden faydalanabilirsiniz. Parlaklık, kontrast ve gölgeler gibi tüm olağan fotoğraf düzenleme ayarlamalarının yanı sıra perspektif ayarlamak, eğrileri değiştirmek, gren eklemek, seçici bulanıklık uygulamak ve metin ve çerçeve eklemek gibi pek çok düzenleme yapabilirsiniz.

Uygulama, hızlı paylaşım için JPEG olarak dışa aktarma özelliğine sahip bir RAW düzenleyici olarak kullanılma imkanı da sunuyor. Yapay zeka destekli özellikleriyle öne çıkan fotoğraf düzenleme araçları düşünüldüğünde, Snapseed sönük kalıyor olabilir. Yine de özellikle yapay zeka araçlarına istemler girmek ile uğraşmak istemeyenler için iyi bir seçim olabileceğini belirtelim.

Sorted³

Yapılması gerekenlerin bir listesini oluşturmak her zaman yeterli olmayabilir, bazen güne başlamak için planlanmış bir yapıya ihtiyaç duyabilirsiniz. Her daim yanınızdan ayırmadığınız iPhone’unuz ise hem bir çalışma aracına dönüşebilir hem de boş zamanlarınızı da planlayarak sağlıklı bir iş-yaşam dengesi kurmanıza destek olabilir. 

İşte sadece Apple cihazları için üretilen Sorted³ bu noktada devreye giriyor. Zamanı bloklara ayırmanızı sağlayan uygulamanın uzmanlık alanı ise hiper planlama. Uygulamada her göreve kesin bir zaman aralığı veriyorsunuz, Sorted³ bir sonrakine geçme zamanı geldiğinde size bildiriyor. Muhtemelen en kullanışlı özelliği ise her şeyi yalnızca iki dokunuşla otomatik olarak programlayabilmeniz.

Öğelerinize süreler atayabilir, her görev girişini, yapılması gerekenlerle ilgili ayrıntılarla doldurabilirsiniz. Eğer isterseniz başlıklar, onay kutuları, vurgular ve etiketler de ekleyebilirsiniz. Ayrıca dokunarak ve sürükleyerek görevleri hızlı bir şekilde planlamak için kullanabileceğiniz şık bir zaman cetveli de var. Sorted³ pek çok özelliğini ücretsiz sunuyor ancak otomatik zamanlama ve iCloud Sync gibi daha kullanışlı özelliklerden bazıları için tek seferlik 14,99 dolarlık bir yükseltme gerektiğini de belirtelim.

Streaks

Alışkanlık takip uygulaması Streaks, kötü alışkanlıklardan kurtulmanıza, iyi alışkanlıklar oluşturmanıza ve zaman içinde bu alışkanlıkları yerleşik hale getirmenize yardımcı oluyor. Apple Tasarım Ödülü sahibi olan ve App Store’un başlıca uygulamalarından olan Streaks, 24 adede kadar günlük görevi takip etmeyi kolaylaştırıyor.

Araç sayesinde kendi özel görevlerinizi oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu görevlere özgün birer simge atayabilirken, uygulama içinden ya da etkileşimli bir Ana Ekran widget’ı kullanarak görevleri kontrol edebilirsiniz. Alternatif olarak, günlük adım sayısı veya yakılan enerji gibi hedeflere ulaşmak için Apple Health verilerini kullanabileceğinizi de belirtelim. 

Uygulama diş fırçalamaktan e-postalarınızı kontrol etmeye kadar her şeyi takip etmek için gayet iyi. Tek seferlik ödeme karşılığında, 5,99 dolara iCloud üzerinden aygıt senkronizasyonuyla iPhone, iPad, Apple Watch ve hatta Mac’inizde uygulamaya sahip olabiliyorsunuz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.