App Store başkanı Phil Schiller, OpenAI'ın yönetim kurulunda Apple'ı temsil edecek

Kurulda gözlemci rolü üstlenen Schiller, yönetim kurulu toplantılarına katılabilse de; oy kullanamayacak ya da yönetici olarak hareket edemeyecek. 
App Store başkanı Phil Schiller, OpenAI'ın yönetim kurulunda Apple'ı temsil edecek

Teknoloji devi Apple'ın App Store başkanı ve eski pazarlama müdürü Phil Schiller, önde gelen yapay zeka şirketi OpenAI'ın kar amacı gütmeyen yönetim kurulunda şirketi temsil edecek. Bloomberg'ün aktardıklarına göre; Schiller, kurulda gözlemci rolü üstlenecek. Yani Schiller, yönetim kurulu toplantılarına katılabilse de; oy kullanamayacak ya da yönetici olarak hareket edemeyecek. 

Apple'ın başarılı yöneticisinin OpenAI'In yönetim kurulunda bulunması, şirketin iç işleyişi hakkında daha fazla bilgi edinmesini sağlayacak. Apple'ın bu yılın sonlarına doğru ChatGPT'yi iOS ve macOS'a entegre etmeye çalıştığını düşünürsek, Schiller'in dikkate değer bir rol üstlendiğini söyleyebiliriz. 

Bahsi geçen entegrasyon sayesinde yapay zeka destekli Siri, ChatGPT'ye daha gelişmiş sorgular gönderebilecek. WWDC 2024'de duyurulan OpenAI ve Apple ortaklığında şu an için finansal bir ilişki kurulmamış olsa da; Apple'ın ileride platformları aracılığıyla yapılan ChatGPT aboneliklerinden komisyon alması bekleniyor. OpenAI ise Apple ekosistemindeki kullanıcı tabanını genişletme imkanına kavuşacak. 

Hatırlarsanız; geçen yıl Microsoft da OpenAI yönetim kuruluna yine oy hakkı olmayan bir gözlemci pozisyonunda katılmıştı. Bu durumda OpenAI'nin yönetim kurulunda hem Apple hem de Microsoft'un bulunması söz konusu. Apple yöneticileri ortak oldukları şirketlerde yönetim kuruluna nadiren dahil oluyor. Bu anlamda OpenAI ortaklığının Apple için ne kadar değerli olduğunu görmek mümkün. Öte yandan şirketin Apple Intelligence kapsamında Google ve Anthropic ile anlaşmalar yapacağı da konuşuluyor.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.