YouTube Premium'un yeni özellikleri

Özellikler arasında videonun sıkıcı kısımlarını atlamanızı sağlayan Jump Ahead ve yapay zeka destekli video hakkında soru sorma ve yorum özetleme yer alıyor. 
YouTube Premium'un yeni özellikleri

Video platformu YouTube, Premium aboneleri için yeni özelliklerini duyurdu. Sunulan özellikler arasında şirketin bir süredir test ettiği videonun sıkıcı kısımlarını atlamanızı sağlayan Jump Ahead ve yapay zeka destekli video hakkında soru sorma ve yorum özetleme özellikleri yer alıyor. 

Yeni özellikler kapsamında Jump Ahead ile bir videonun daha sıkıcı kısımlarını atlamanın hızlı bir yolu sunulmakta. Kullanıcılar bir videoya iki kez dokunduklarında, YouTube'un daha ilginç bölümler olarak işaretlediği kısımlara geçecek. Bu eylem yapay zeka ve izleyici verilerinin bir kombinasyonuna dayalı olarak gerçekleştirilecek. Şu anda ABD'de Android kullanıcıları için yayında olan özellik, önümüzdeki haftalarda iOS kullanıcılarına da sunulacak.

Ayrıca uygulamanın Android sürümünde Premium aboneleri, artık Shorts'u resim içinde resim özelliği ile izleyebilecekler. Böylece kullanıcılar, e-postalarını kontrol ederken, sosyal medyada gezinirken ya da genel olarak diğer uygulamalarda faaliyet gösterirken Shorts içeriklerini tüketebilecek. 

Şirket, Shorts için akıllı indirmeler özelliğini de tanıttı. Akıllı indirmeler özelliği sayesinde Shorts videoları otomatik olarak kullanıcıların cihazlarına kaydediliyor. Bu sayede kullanıcılar içerikleri, daha sonra çevrimdışı olarak izleyebiliyor. 

Video hakkında soru sorma ve yorum özetleme olmak üzere YouTube'un iki yapay zeka özelliği de kullanıcılarla buluşuyor. Şirket, geçen yılın kasım ayından beri bu iki özellik üzerinde çalışıyor. Şu anda yalnızca ABD'deki sınırlı sayıda kullanıcıya açılan özellik yalnızca "Sor" düğmesi görüntülenen İngilizce videolar için aktif olarak kullanılabilecek. 

Son olarak, Premium abonelerinin, YouTube'un web için yeniden tasarlanan ve ilgili içeriği bulmayı kolaylaştıran izleme sayfasına erişebildiğini belirtelim. Google'ın Şubat ayında paylaştığı bilgilere göre; YouTube Music ve Premium, dünya genelinde 100 milyon aboneyi aştıBu rakam, şirketin Kasım 2022'de bildirdiği 80 milyon ücretli kullanıcı sayısına kıyasla önemli bir artışı temsil ediyor. Premium'a sunulan özellikler ise şirketin Premium kullanıcı tabanını genişletmesinde kritik bir rol oynayabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.