TikTok'un Instagram rakibi uygulaması Whee neler sunuyor?

Uygulamanın şu an için Instagram'dan ayrışan en önemli noktası insanları takip etmek için öncelikle platform üzerinden arkadaş olmanız gerekmesi.
TikTok'un Instagram rakibi uygulaması Whee neler sunuyor?

Günümüzde tüm popüler sosyal ağlar birbirlerine alternatif uygulamalar çıkarıyor. Geçtiğimiz yıllarda Instagram'ın TikTok kopyası Reels'ı çıkarmasının ardından sonunda TikTok da Instagram benzeri Whee ile gündemde. Whee kullanıcılara neler sunuyor, gelin birlikte bakalım. 

Instagram'ın ilk versiyonlarını andıran Whee sade bir arayüze sahip. Sunulan arayüz üzerinden fotoğraf çekebiliyor ya da önceden çektiğiniz fotoğrafları platforma fotoğraf yükleyebiliyorsunuz. Fotoğraf çekimi esnasında fotoğrafları 2 kat ve 3 kat yakınlaştırma seçeneğine sahipsiniz. Paylaşım konusunda ise "yalnızca ben" ve "arkadaşlar" olmak üzere iki seçenek sunuluyor. Paylaştığınız fotoğraflar profilinizde görüntülenebiliyor. 

Whee'ye TikTok hesabınızla giriş yapabildiğinizi belirtelim. Whee'nin arkadaşlarınızı platforma davet edebileceğiniz bir mesajlaşma sekmesi de bulunmakta. Şu an için Instagram'dan ayrışan en önemli noktası insanları takip etmek için öncelikle platform üzerinden arkadaş olmanız gerekmesi. Aksi halde profillerini ve paylaşımlarını açık bir şekilde göremeyebilirsiniz. Kısacası Whee yalnızca arkadaşlarınızla etkileşim kurmanız için tasarlanmış durumda.

@webrazzi

TikTok’un Instagram rakibi uygulaması Whee neler sunuyor? #webrazzi #60saniye #tiktok #whee #instagram

♬ orijinal ses - Webrazzi

Sosyal ağların o kalabalık ve uyarıcı içeriklerinden uzaklaşıp yalnızca yakın arkadaşlarınızla anlık paylaşımlar yapmak istiyorsanız, Whee size göre olabilir. Öte yandan bunun için öncelikle paylaşım yapmak istediğiniz bütün arkadaşlarınızın platformda olması şart. Yoksa sadece kendi kendinize fotoğraf paylaştığınız bir akış ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Arkadaşlarını platformda görmek isteyenler açısından Whee'nin Türkiye'de kalpleri ne kadar hızlı fethedebileceğini ise önümüzdeki süreçte göreceğiz. 

Business of Apps verilerine göre; 2023 yılında 1,5 milyar aylık aktif kullanıcıya sahip olan TikTok’un 2024 yılı sonunda bu metriği 1,8 milyara ulaştırması bekleniyor. Instagram'ın ise 2.3 milyar aylık aktif kullanıcıya erişmesi beklenmekte. Bakalım bu sıkı rekabette Whee, TikTok’un başarısından faydalanabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.