e& enterprise, BT altyapı hizmet sağlayıcısı GlassHouse'u satın alıyor

6 yıldır Mediterra bünyesinde hizmet veren GlassHouse'un, e& enterprise’a satılacağı duyuruldu.
e& enterprise, BT altyapı hizmet sağlayıcısı GlassHouse'u satın alıyor

BT altyapı hizmet sağlayıcısı GlassHouse'un girişim sermayesi fonu Mediterra Capital tarafından satın alındığını 2018 yılında sizlere aktarmıştık. 6 yıldır Mediterra bünyesinde hizmet veren GlassHouse'un, e& enterprise’a satılacağı duyuruldu.

GlassHouse ve e& enterprise tarafından yapılan açıklamalara göre, GlassHouse’un yüzde 100 hissesinin e& enterprise’a satışına ilişkin hisse devir sözleşmesi imzalandı. e& enterprise, Orta Doğu, Asya ve Afrika'da 32 ülkede faaliyet gösteren küresel teknoloji şirketler grubu olan e&’in grup şirketlerinden biri olarak ön plana çıkıyor.

Söz konusu satın alma süreci, Rekabet Kurumu ve ilgili diğer ön koşulların gerçekleşmesinin ardından tamamlanacak. Satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

e& enterprise, söz konusu yatırımla Türkiye BT hizmetleri ve bulut pazarına giriş yaparak, son teknoloji dijital dönüşüm çözümlerini Türkiye’nin önde gelen firmalarının hizmetine sunmayı ve bulut hizmet portföyünü genişleterek SAP yetkinliklerini güçlendirmeyi hedefliyor.

GlassHouse, yeni dönemde müşterilerine, yönetilen bulut yetkinlikleriyle uluslararası standartlarda ve çok daha yenilikçi BT hizmetleri sunmayı planlıyor. GlassHouse tarafından paylaşılan bilgilere göre şirketin son altı yılda cirosunu üç katına çıkardığını da ekleyelim.

Ekipleri, müşterileri ve iş ortakları ile büyüttükleri markalarının, küresel bir marka olan e& enterprise'dan yatırım almasının sadece GlassHouse'un değil, Türkiye BT sektörünün de başarısı olduğunu belirten GlasHouse CEO’su Alp Bağrıaçık, altı yıllık serüvenlerinde tüm hedeflerine ulaşmayı başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

GlassHouse'u ve 150'den fazla yetenekli profesyonelden oluşan ekibini, e&enterprise ailesinde görmekten büyük mutluluk duyduklarını aktaran e& enterprise’ın CEO’su Salvador Anglada, günümüzün en karmaşık teknolojik zorluklarını çözebilmek için uluslararası standartlarda bulut çözümleri geliştirmeye devam edeceklerini paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.