Yapay zeka destekli girişim keşif platformu Bounce Watch, 2,5 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı

Cem Ötkün ve Sedat Yusuf Ergüneş tarafından Amsterdam'da kurulan Bounce Watch, ilk 6 ay içinde 2,5 milyon euro değerlemeye ulaştı.
Yapay zeka destekli girişim keşif platformu Bounce Watch, 2,5 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı

Yapay zeka destekli girişim keşif ve performans değerlendirme platformu Bounce Watch, 2,5 milyon euro değerleme üzerinden tohum öncesi yatırım aldığını açıkladı. Yatırım turuna katılım gösteren melek yatırımcılar arasında Aylin Kosova Bilgin, Can Üzel, Deniz Güven, Dora Güçsav, Gülin Yücel ve Süha Güçsav yer aldı.

Kasım 2023'ün Kasım ayında Cem Ötkün ve Sedat Yusuf Ergüneş tarafından Amsterdam'da kurulan Bounce Watch'un ilk 6 ay içinde 2,5 milyon euro değerlemeye ulaştığını belirtelim. Bounce Watch, girişim sermayesi dünyasına gerçek zamanlı veri ve içgörüler sunuyor. Böylece platform hem girişim keşfetme (scouting) sürecini iyileştiriyor hem de girişim performansını izliyor. Ayrıca platformun, anlaşma akışı (deal flow) yönetimini kolaylaştırdığını da belirtelim. Bounce Watch, gerçek zamanlı şirket izleme, kişiselleştirilmiş sektör haberleri ve otomatik keşif (scouting) gibi özellikler sunmakta.

Girişimin paylaştığı bilgilere göre; platform, bugüne kadar 250 binden fazla girişim, 40 binden fazla yatırımcı ve 300 binden fazla gerçekleşmiş yatırım verisine erişti. 

Bounce Watch'un girişim performansı kapsamında sunduğu veriler arasında alınan yatırımlar, ekip büyüklükleri ve değişiklikleri, teknolojik kapasiteleri, web sitesi detayları ve trafik değişimleri, haberlerde yer alma, sosyal medya aktiviteleri gibi kişiselleştirilebilir metrikler yer alıyor. Platformun kurumlara yönelik eşleşmeler ve listeler sunması da dikkat çekici. Aynı şekilde platformda incelediğiniz girişime benzer girişimlerin sunulması da göze çarpıyor. 

Bounce Watch'un ağırlıklı olarak Avrupa, ABD ve Kanada'daki girişimlerin verilerine odaklandığını belirtmekte fayda var. Girişimin hedefi ise yıl sonuna kadar 4 milyon girişim verisine ulaşmak. Bounce Watch, öncelikli olarak Avrupa’daki ve Türkiye gibi gelişmekte olan pazarlardaki girişimlere yatırım yapmak isteyen Girişim Sermayesi Fonları'nı hedefliyor. 

Bounce Watch Kurucu Ortağı & CEO'su Cem Ötkün, yatırım ile ilgili yaptığı açıklamada önümüzdeki yıl içinde Avrupa, ABD ve Kanada pazarlarına açılmayı ve yatırımcılara kişiselleştirilmiş raporlama ve analiz hizmetleri sunmayı hedeflediklerini vurguladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.