OpenAI, Mac için ChatGPT uygulamasını kullanıma sundu

OpenAI, Mac bilgisayarlar için resmi ChatGPT uygulamasının macOS Sonoma veya sonraki sürümleri çalıştıran tüm kullanıcılar için artık indirilebilir olduğunu duyurdu.
OpenAI, Mac için ChatGPT uygulamasını kullanıma sundu

OpenAI, Mac bilgisayarlar için resmi ChatGPT uygulamasının macOS Sonoma veya sonraki sürümleri çalıştıran tüm kullanıcılar için artık indirilebilir olduğunu duyurdu. ChatGPT Mac uygulaması halihazırda ChatGPT Plus premium planına abone olan sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanılabiliyordu, ancak şimdi genel olarak tüm Mac kullanıcıları için aktif edildi. 

Uygulama ile kullanıcılar GPT-3.5, GPT-4 ve en gelişmiş GPT-4o modelleri gibi çeşitli modeller arasından seçim yapabiliyor ve ayrıca DALL-E görüntü oluşturma modeli gibi daha özel GPT sürümleri için de destek var. Bununla birlikte, ChatGPT Mac uygulamasında eksik olan önemli bir unsur var, çünkü özellikle resmi OpenAI uygulama programlama arayüzünü kullanmayı desteklemiyor.

Mac kullanıcıları için özel bir masaüstü uygulamasına sahip olmanın ana avantajı, sistem genelinde klavye kısayollarını kullanabilmeleri diyebiliriz. Option + space ise bu noktada varsayılan ve bu da kullanıcıların ChatGPT'ye istedikleri zaman erişmelerini sağlıyor. Kısayol, kullanıcının hızlı bir şekilde bir istem girebileceği bir metin kutusu getiriyor.

OpenAI, ChatGPT Mac uygulamasını ilk kez mayıs ayında duyurmuş ve aynı zamanda video ve görüntülerle etkileşim gibi çok modlu yeteneklere sahip en gelişmiş büyük dil modeli olan GPT-4o'yu da tanıtmıştı.

OpenAI her ne kadar uygulamayı yayına almış olsa da bazı özellikleri de ertelediğini açıkladı. ChatGPT için kullanıcıların sohbet robotuyla sesli konuşmalar yapmasının önünü açacak ultra gerçekçi gelişmiş ses modu ertelenen özellikler arasında yer alıyor. OpenAI bu özelliğin birkaç hafta içinde kullanıma sunulacağını söylemişti, ancak bugün özelliği geliştirmek için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu açıkladı.

ChatGPT'nin Mac uygulaması buradan indirilebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.