Üretim süreçlerine odaklanan Bright Machines, 126 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Bright Machines'in 126 milyon dolarlık C serisi yatırım turuna BlackRock liderlik etti.
Üretim süreçlerine odaklanan Bright Machines, 126 milyon dolar yatırım aldı

Üretim otomasyonu alanında çalışan Bright Machines, C serisi yatırım turunda 126 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 126 milyon dolarlık C serisi yatırım turuna BlackRock liderlik etti. ABD merkezli Bright Machines'in yatırım turunda Nvidia, Microsoft, Eclipse Ventures, Jabil ve Shinhan Securities de yer aldı. 126 milyon dolarlık yatırımın 20 milyon dolarının JPMorgan'dan borç olarak geldiğini de aktaralım.

Şirket, yeni gelen yatırımı geliştirdiği üretim süreçlerini hızlandırmak ve ürünlerini daha geniş bir pazar payına ulaştırmak için kullanacağını açıkladı. 126 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Bright Machines'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 400 milyon dolara ulaştı.

2018 yılında Tzahi Rodrig, Lior Susan ve Amar Hanspal tarafından kurulan şirket, üretim süreçlerini daha verimli hale getirmek için robotik ve otomasyon çözümleri sunan bir teknoloji şirketi olarak tanımlanıyor. Şirketin geliştirdiği temel ürün ise Microfactories.

Bu ürün, özellikle sunucu ve bataryaların otomatik olarak üretilmesini sağlıyor. Bu sistemler, robotik kollar, konveyör bantlar gibi yardımcı donanımlar ve yapay zeka tabanlı yazılımlar içeriyor. Yazılım, üretim hatalarını tespit etmek, verimliliği artırmak ve manuel görevleri otomatikleştirmek için kullanılıyor.

Bright Machines'in Design for Automated Assembly adlı ürünü ise seri üretim süreçlerini kolaylaştırmak için tasarım yönergeleri ve teknik kaynaklar sunuyor. Şirket, robotik kolların uçlarına takılan ve farklı görevleri yerine getirmek için değiştirilebilen araçlar kullanarak esnek üretim çözümleri sağlıyor. Bright Machines, fabrikalarda işçilerle güvenli bir şekilde bir arada çalışabilen iş birlikçi robotlar ve işçilerin manuel görevleri yerine getirebileceği istasyonlar da üretiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.