Karbon salınımına odaklanan Neustark, 69 milyon dolar yatırım aldı

69 milyon dolarlık yatırım turu, BlackRock ve Temasek tarafından kurulan Decarbonization Partners'ın liderliğinde gerçekleşti.
Karbon salınımına odaklanan Neustark, 69 milyon dolar yatırım aldı

Karbon salınımına odaklanan İsviçre merkezli bir girişim olarak karşımıza çıkan Neustark, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Neustark tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 69 milyon dolar yatırım aldı. 69 milyon dolarlık yatırım turu, BlackRock ve Temasek tarafından kurulan Decarbonization Partners'ın liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Decarbonization Partners haricinde ise Blume Equity ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Holcim, Siemens Financial Services, Verve Ventures ve ACE Ventures da katıldı. Neustark tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım, şirketin büyümesini hızlandırmak ve 2030 yılına kadar 1 milyon ton CO2'yi kalıcı olarak ortadan kaldırma misyonlarını desteklemek için kullanılacak.

2017 yılında Johannes Tiefenthaler, Mischa Repmann ve Valentin Gutknecht tarafından Bern'de kurulan Neustark, beton üretiminden kaynaklanan emisyonları atmosferden yakalayıp kalıcı olarak kireçtaşına dönüştürerek sıfır emisyonlu beton elde edilmesine odaklanıyor.

Atmosfere salınacak olan karbonların yakalanmasına ve kalıcı olarak dönüştürülmesine odaklanan Neustark, karbon yakalama tesislerine sahip. 19 karbon yakalama tesisi yöneten Neustark'ın 40 yeni karbon yakalama tesisi üzerinde çalıştığını da ekleyelim.

Neustark tarafından üretilen geri dönüştürülmüş malzemeler genellikle yol yapımlarında kullanılıyor. Neustark'ın temel amacı ise karbon salınımı kalıcı olarak ortadan kaldırmak.

Alınan yatırım özelinde açıklamalarda bulunan Neustark kurucu ortağı ve CEO'su Johannes Tiefenthaler, alınan yatırım ile birlikte Avrupa'daki etkilerini daha da ölçeklendireceklerini ve Kuzey Amerika ve Asya Pasifik'teki yeni pazarlara açılacaklarını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.