BillionToOne, 1 milyar doları aşan değerleme ile 130 milyon dolar yatırım aldı

BillionToOne'ın 130 milyon dolarlık D serisi yatırım turu Premji Invest tarafından yönetildi.
BillionToOne, 1 milyar doları aşan değerleme ile 130 milyon dolar yatırım aldı

Oğuzhan Atay'ın kurucuları arasında yer aldığı sağlık girişimi BillionToOne'ın C serisi yatırım turunda 125 milyon dolar yatırım aldığını daha önce sizlere aktarmıştık. Şirket, yeniden bir yatırım haberiyle gündeme geldi.

BillionToOne, 130 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Şirketin değerlemesi 1 milyar doların üzerine çıktı. Şirketin D serisi yatırım turu Premji Invest tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turunda Neuberger Berman, Adam Street Partners, Baillie Gifford, Hummingbird Ventures, Civilization Ventures, Libertus Capital ve Fifty Years yer aldı. Şirket, yatırımı yeni ürünler geliştirmek ve pazarlama faaliyetlerini artırmak için kullanacağını açıkladı.

BillionToOne, 2016 yılında David Tsao, Oğuzhan Atay ve Sukrit Silas tarafından kuruldu. Şirket, sağlık sektöründe hastalıkların hassas teşhis edilmesini hedefleyen özel teknolojiler geliştiriyor. Özellikle prenatal tarama ve onkoloji teşhislerinde kullanılan bu teknolojiler, DNA moleküllerini tek baz çifti hassasiyetinde sayabilme kabiliyetine sahip Bu sayede, hastalara daha doğru ve güvenilir teşhisler sunarak tedavi süreçlerinin yönetimini iyileştirmeye yardım ediyor.

BillionToOne'ın sunduğu UNITY Fetal Risk Screen gibi prenatal testler, gebelik sırasında genetik riskleri değerlendirirken, Northstar Select® ve Northstar Response® onkoloji alanında tedavi seçeneklerini belirlemede ve tedaviye yanıtı izlemede kullanılıyor. Bu ürünler, daha düşük tespit sınırlarına sahip olup hastalar için daha hassas ve kişiselleştirilmiş tedavi yaklaşımları sunmayı amaçlıyor.

BillionToOne'ın ana hedefi, moleküler teşhislerde kullanılan teknolojileri geliştirerek prenatal tarama ve onkoloji teşhislerini daha doğru, hassas ve erişilebilir hale getirerek sağlık hizmetlerindeki standartları yükseltmek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.