Oğuzhan Atay'ın kurucuları arasında yer aldığı BillionToOne, C serisi yatırım turunda 125 milyon dolar yatırım aldı

125 milyon dolarlık yatırım turu Adams Street Partners ve Hummingbird Ventures'ın ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti.
Oğuzhan Atay'ın kurucuları arasında yer aldığı BillionToOne, C serisi yatırım turunda 125 milyon dolar yatırım aldı

Oğuzhan Atay'ın kurucuları arasında yer aldığı BillionToOne'ın B serisi yatırım turunda 55 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Haziran ayında sizlere aktarmıştık. BillionToOne, 55 milyon dolarlık B serisi yatırım turunun üzerinden henüz bir yıl bile geçmeden C serisi yatırım turunu tamamladığını duyurdu.

BillionToOne tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 125 milyon dolar yatırım aldı. 125 milyon dolarlık yatırım turu Adams Street Partners ve Hummingbird Ventures'ın ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti.

Yatırım turuna, Adams Street Partners ve Hummingbird Ventures haricinde ise Baillie Gifford, Neotribe Ventures, Norwest Venture Partners, Civilization Ventures, Fifty Years VC, Pacific 8 Ventures, Time BioVentures, ve Libertus Capital gibi önemli firmaların katıldıklarını da ekleyelim.

Alınan 125 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte BillionToOne girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 212 milyon dolara ulaştı. BillionToOne'ın yatırım sonrası değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. 

2016 yılında David Tsao, Oğuzhan Atay ve Sukrit Silas tarafından Kaliforniya'da kurulan BillionToOne, hastalıkların hassas bir şekilde teşhis edilmesine odaklanan bir çözümler sunuyor. BillionToOne tarafından geliştirilen moleküler sayma teknolojisi, hastalıkların çok daha hassas bir şekilde tespit edilmesini sağlıyor.

BillionToOne tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 125 milyon dolarlık yeni yatırım, sıvı biyopsi testleri için klinik çalışmalar yürütmesinin yanı sıra ekibini ve laboratuvar kapasitesini büyütmek için de kullanılacak. BillionToOne kurucu ortağı ve CEO'su Oğuzhan Atay ile 2017 yılında gerçekleştirdiğimiz röportajı aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.