250 milyon dolar yatırım alan Getir'in son durumu

250 milyon dolar yatırım alan Getir, yeniden yapılanmaya gittiğini duyurdu. Yatırımın ardından Getir'in Türkiye'deki online market ve yemek teslimat hizmeti işinde yönetim ve çoğunluk hissesi Mubadala Investment Company'e geçti.
250 milyon dolar yatırım alan Getir'in son durumu

Getir'in İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'den çıkma kararı aldığını geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Uzun süredir yeniden yapılanacağı konuşulan Getir, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Getir tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, 250 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırım ile birlikte şirketin ortaklık yapısında da önemli değişiklikler gerçekleşti.

Getir'in online market ve yemek teslimatında çoğunluk hissesi Mubadala'ya geçti

Yatırımın ardından Getir'in Türkiye'deki online market ve yemek teslimat hizmeti işinde yönetim ve çoğunluk hissesi Mubadala Investment Company'e geçti. Nazım Salur ve Getir'in kurucuları ise yeni yapılanma sonrası oluşan grupta azınlık hisselerine sahip olmaya ve yönetim kurulunda yer almaya devam edecek.

Yapılan açıklamaya göre Mubadala'nın çoğunluk hissesine sahip olduğu Türkiye'deki online market ve yemek teslimatı şirketinin CEO görevine ise Batuhan Gültakan getirildi.

n11, BiTaksi, GetirAraç, Getirİş ve FreshDirect Nazım Salur'un yönetiminde kaldı

Yeniden yapılandırma kapsamında yeni bir grup da oluşturuldu. Nazım Salur ve Getir kurucularının büyük ortak olarak yöneteceği yeni grupta ise e-ticaret alanında faaliyet gösteren n11, mobilite alanında faaliyet gösteren GetirBiTaksi ve GetirAraç, kariyer platformu Getirİş ve New York'ta market ürünleri teslimatı alanında faaliyet gösteren FreshDirect yer alacak. Mubadala ve yeni yatırım turundaki diğer yatırımcıların ise bu hizmetleri kapsayan grupta azınlık hissesine sahip olacaklarını da ekleyelim.

GetirFinans'ın ortaklık yapısı 

Türkiye İş Bankası'nın servis bankacılığı için GetirFinans ile iş ortaklığına gittiğini geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Yapılan açıklamada GetirFinans'ın ortaklık yapısı ile ilgili detaylar da paylaşıldı. GetirFinans'ın ortaklık yapısı ise yüzde 40 Getir'in kurucuları, yüzde 32 Mubadala ve yeni yatırım turundaki diğer yatırımcılar, yüzde 20 İş Bankası’nın yatırım fonu Maxis ve yüzde 8 Crankstart şeklinde. Crankstart, Sequoia Capital ortağı Michael Moritz tarafından kurulan bir aile vakfı olarak hizmet veriyor.

Yeni yapılanma kapsamında her iki grubun da mevcut şekilde Getir uygulaması çatısı altında faaliyet göstermeye devam edeceğini de paylaşalım. 

Mubadala'nın mesajı

Yatırım ve yeniden yapılanma özelinde açıklamalarda bulunan Getir Yönetim Kurulu Üyesi ve Mubadala Diversified Investments Platform CEO'su Hani Barhoush, yönetim Kurulu adına Getir'e yıllar boyunca kazandırdığı vizyon ve liderlik için Nazım Salur'a takdir ve şükranlarını sunduklarını ve kendisiyle iş birliği yapmaya devam etmeyi sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.