YouTube, sahte konum kullanılarak satın alınan Premium abonelikleri iptal ediyor

Daha ucuz olduğu için başka ülkeden VPN kullanarak YouTube Premium aboneliği aldıysanız, YouTube aboneliğinizi iptal edecek.
YouTube, sahte konum kullanılarak satın alınan Premium abonelikleri iptal ediyor

Android Police'in haberine göre, başka bir ülkeden, daha ucuz olduğu için VPN kullanarak YouTube Premium aboneliği aldıysanız YouTube aboneliğinizi iptal edecek. Hatta bu kapsamda, geçtiğimiz birkaç gün içinde bu hileyi kullanan birkaç kişi aboneliklerinin otomatik olarak iptal edildiğini bildirdi.

Bazı kullanıcılar, konumunu YouTube Premium'un daha düşük bir fiyatla sunulduğu bir ülkeye değiştirmek için bir VPN kullanıyor. Örneğin; YouTube Premium, ABD'de videolara, YouTube Music'e ve offline indirmelere reklamsız erişim için aylık 13,99 dolar olarak ücretlendiriliyor; bu fiyatlandırma Arjantin'de ise aylık sadece 1,05 dolar (869 ARS). Satın alımlar bu şekilde, daha ucuz abonelik sunan ülkeler üzerinden gerçekleştiriliyor. 

YouTube sözcüsü Paul Pennington, şirketin kullanıcılarının konumlarını belirlemek için yürürlükte olan sistemleri olduğunu söyledi. Pennington, "Kayıt ülkesinin kullanıcının YouTube'a eriştiği yerle eşleşmediği durumlarda, üyelerden fatura bilgilerini mevcut ikamet ettikleri ülkeye göre güncellemelerini istiyoruz" dedi. Ancak YouTube'un sahte konumları kullanan abonelikleri otomatik olarak iptal etmeye başlayıp başlamadığına dair net bir bilgi paylaşmadı.

Ayrıca bir Google destek temsilcisi PCMag'e YouTube'un kayıt ülkesi bilgilerinde tahrifat yapıldığı tespit edilen hesapların premium üyeliklerinin iptalini başlattığını söyledi. Temsilci ayrıca iptal dalgasının yakın zamanda başladığını ve kuralı ihlal eden kullanıcıların planlarının iptal edildiğine dair bir e-posta ve uygulama içi bildirim alacaklarını belirtti.

YouTube Premium, Türkiye'de de bireysel olarak 57,99 TL olarak ücretlendiriliyor. Bu da yaklaşık 1,7 dolara tekabül ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.