Microsoft, Nvidia'yı geride bırakarak yeniden dünyanın en değerli şirketi oldu

Nvidia, hisse fiyatının perşembe günü yüzde 3,5'ten daha fazla düşmesinin ardından dünyanın en değerli şirketi konumunu Microsoft'a geri verdi.
Microsoft, Nvidia'yı geride bırakarak yeniden dünyanın en değerli şirketi oldu

Dünyanın en büyük 11 çip üreticisi arasında yer alan Nvidia'nın geçtiğimiz günlerde dünyanın halka açık en değerli şirketi olduğunu sizlere aktarmıştık. Yaklaşık iki hafta önce, piyasa değeri 3 trilyon dolara ulaşan ve Apple'ı geride bırakan Nvidia, iki hafta içinde bu rakama, 300 milyar dolar daha ekleyerek Microsoft'u geçmeyi başarmıştı. Bu başarının ardından Nvidia, dünyanın halka açık en değerli şirketi unvanını kazanmıştı. Ancak şimdi işler yeniden değişti.

Nvidia, hisse fiyatının perşembe günü yüzde 3,5'ten daha fazla düşmesinin ardından dünyanın en değerli şirketi konumunu Microsoft'a geri verdi. Yapay zeka çip devi, 3,34 trilyon dolarlık borsa değeriyle salı gününden itibaren kısa bir süre zirvede yer aldı. Ancak Nvidia'nın hisseleri perşembe günü 130,78 dolara düştü, bu da değeri yaklaşık 3,22 trilyon dolara indirdi. Ardından Microsoft 3,3 trilyon doların üzerinde sabit kalarak eski unvanını geri aldı.

Her biri 3 trilyon dolardan fazla değere sahip olan Nvidia, Microsoft ve Apple, şu anda dünyanın en değerli şirketleri.

Nvidia kısa bir süre için zirveye ulaşmış olsa da bazı analistler üç teknoloji firması arasındaki rekabetin şiddetli olmaya devam edeceğini öngörüyor. Wedbush Securities bu hafta başında, "Önümüzdeki yıl boyunca teknolojide 4 trilyon dolarlık piyasa değeri yarışının Nvidia, Apple ve Microsoft arasında geçeceğine inanıyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Son olarak Nvidia'nın hisselerinin, üretimsel yapay zeka modellerini eğiten ve çalıştıran çiplere yönelik artan talep sayesinde yükseldiğini de belirtelim. Bakalım bu yarışta ilerleyen dönemde kazanan kim olacak, hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.