Yapay zeka destekli malzeme tasarım girişimi CuspAI, 30 milyon dolar yatırım aldı

CuspAI'ın 30 milyon dolarlık yatırım turuna Hoxton Ventures liderlik etti.
Yapay zeka destekli malzeme tasarım girişimi CuspAI, 30 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli malzeme tasarım girişimi CuspAI, 30 milyon dolar yatırım aldı. 30 milyon dolarlık yatırım turuna şirketin yatırım turuna Hoxton Ventures liderlik etti. İngiltere merkezli şirketin yatırım turunda Basis Set Ventures, Lightspeed Venture PartnersLocalGlobe, Northzone, Touring Capital, Giant Ventures, FJ Labs, Tiferes Ventures, Zero Prime Ventures, Mehdi Ghissassi ve DeepMind'dan  Dorothy Chou yer aldı.

CuspAI, yeni yatırımı yapay zeka platformunu geliştirmek ve Ar-Ge yatırımı yapmak için kullanacağını açıkladı. 

Şirket, 2024 yılında Chad Edwards ve yapay zeka sektörünün tanınan isimlerinden Max Welling tarafından kuruldu. CuspAI, yapay zeka teknolojisini kullanarak yeni malzemelerin tasarım sürecini hızlandırmayı ve böylece iklim değişikliği gibi büyük sorunlara çözüm bulmayı hedefliyor.

CuspAI, yapay zeka kullanarak yeni malzemelerin tasarımını gerçekleştiriyor. Geleneksel yöntemlerde malzemeler genellikle üretilip sonra fiziksel olarak test edilirken, CuspAI'ın platformu ise kullanıcıların belirlediği özelliklere uygun malzemeleri doğrudan tasarlayıp değerlendiriyor.

Şirketin geliştirdiği platform, yeni malzemeleri ve moleküler yapıları hızlı bir şekilde bulmak ve değerlendirmek için bir arama motoru gibi çalışıyor. Bu sistem, bilim insanlarının ve mühendislerin ihtiyaçlarına uygun malzemeleri hızla keşfetmelerini sağlıyor. CuspAI, karbon yakalama ve depolama gibi iklim değişikliği sorunlarına çözüm bulmak için özel malzemeler tasarlıyor. Şirket, büyük teknoloji firmaları ve araştırma enstitüleriyle iş birliği yapıyor. Meta'nın açık bilim projeleriyle ortak çalışarak yeni malzemelerin keşfini hızlandırmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.