Kuantum bilgisayar girişimi C12, 19.4 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli C12'nin yatırım turunda Varsity Capital, EIC Fund, Verve Ventures, 360 Capital, Digital Venture ve BNP Paribas Développement yer aldı. 
Kuantum bilgisayar girişimi C12, 19.4 milyon dolar yatırım aldı

Kuantum bilgisayarlar alanında çalışan C12, 19.4 milyon dolar yatırım aldı. Fransa merkezli şirketin 19,4 milyon dolarlık yatırım turunda Varsity Capital, EIC Fund, Verve Ventures, 360 Capital, Digital Venture ve BNP Paribas Développement yer aldı. 

2020 yılında ikiz kardeşler Pierre Desjardins ve Matthieu Desjardins tarafından kurulan şirket, kuantum bilgisayar teknolojileri üzerine çalışıyor. Özellikle karbon nanotüpleri kullanarak kuantum bilgisayar çipleri geliştiriyor. C12, bunları silikon alt tabakalarıyla entegre ediyor. 

Şirket, şu anda qubitlik kuantum çipleri üretiyor. Ayrıca geliştiricilere klasik bilgisayarlarda kuantum hesaplamalarını simüle etme imkanı sağlayan Callisto adında bir emülatör geliştirdi.

C12, karbon nanotüpler üzerine odaklanarak kuantum bilgisayarların geliştirilmesinde öncü bir rol üstleniyor. Bu durum daha küçük, daha hızlı ve enerji verimli bilgisayarlar üretme potansiyeli sunuyor.

Bilindiği gibi kuantum bilgisayarlar geleneksel bilgisayarların ulaşamadığı hesaplama gücü ve performansı sağlayarak, bilimsel ve endüstriyel problemleri çözme kapasitesini artırıyor. Bu araçlar özellikle kimya, ilaç endüstrisi, malzeme bilimi ve lojistik gibi alanlarda karmaşık simülasyonları ve optimizasyon problemlerini çözmek için büyük bir potansiyele sahip. Geleneksel bilgisayarların Moore'un Yasası ile ulaştığı teknolojik sınırlar göz önüne alındığında, kuantum bilgisayarlar önemli bir alternatif olarak ortaya çıkıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.