Sanofi’nin girişimcilik programı PharmUp’ın beşinci döneminden mezun olan girişimler

Sağlık sektöründe çalışan, ölçeklenebilir, geliştirilebilir ve sürdürülebilir fikirlerin hayat bulduğu program kapsamında seçilen girişimler, Endeavor ile birlikte hazırlanan mentörlük desteği ve eğitimler alıyor.
Sanofi’nin girişimcilik programı PharmUp’ın beşinci döneminden mezun olan girişimler

Sanofi ve Endeavor iş birliğiyle başlatılan PharmUp Girişimcilik Programı'nın 5. dönem mezunlarının hangi girişimler olduğu açıklandı. Program, sağlık sektöründe fayda sağlayacak teknoloji girişimleri için önemli fırsatlar sunuyor. Girişimler, Endeavor ile birlikte hazırlanan mentörlük desteği ve eğitimlerden de yararlanıyorlar.

Sanofi Türkiye Ülke Başkanı ve Türkiye, Afrika ve Orta Doğu Temel Ürünler Başkanı Cem Öztürk, PharmUp Programı'nın 2019'dan bu yana sağlık alanındaki karşılanmamış ihtiyaçlara yönelik çözümler geliştirebilecek girişimcilere destek vermekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Programa seçilen yenilikçi girişimlerin her yıl Demo Day öncesinde dünyanın en önemli girişimcilik etkinliklerinden biri olan Vivatech Fuarı’na davet edildiğini belirtti.

Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı ve Mynet Kurucu ve CEO’su Emre Kurttepeli ise sağlık sektöründe fark yaratan girişimcilerin desteklenmesinin ve yanlarında destek mekanizmalarının bulunmasının öneminin farkında olduklarını belirtti. Sanofi gibi ortak hedeflere sahip bir partnerle PharmUp Programı'nı beşinci defa yürütmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

PharmUp Girişimcilik Programı'nın 10'uncu döneminde mezun olan girişimler şöyle sıralandı:

AIvigo: Yapay zeka destekli dijital sağlık platformu Aivigo, iş kaynaklı bel, boyun ve sırt ağrısı gibi kas-iskelet rahatsızlıklarının önlenmesi ve tedavisinde kişiselleştirilmiş çözümler sunuyor.

CorPal: Şirket, yapay zeka destekli bütünsel rehabilitasyon platformu olarak tanımlanıyor. Corpal'ın amacı, kronik hastalıklara sahip olan hastalara hayata yeniden bağlanmalarında destek olmak.

From Your Eyes: İnsanlardan makinelere kadar uzanan geniş bir spektrum için görme deneyiminin en teknolojik ve kişiselleştirilebilir halini tasarlayan yapay zekâ teknolojisi olarak tanımlanıyor.

Medicasimple: Sağlık sektöründe kullanılan klinik yönetim ve otomasyon platformu sunan Medicasimple, kliniklerin süreçlerini daha verimli ve hatasız bir şekilde yönetmelerine yardımcı oluyor.

MediTechLabs: Platform, yapay zekâ ve ses tanıma teknolojileri ile sağlık alanında dokümantasyon süreçlerini otomatikleştirerek hastanelere maliyet ve doktorlara zaman tasarrufu sunuyor.

RareSum: Girişim, doktorların nadir hastalıkların teşhis sürecini kısaltmayı ve doğruluğunu artırmayı hedefleyen bir karar destek platformu olarak ön plana çıkıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.