Android, yapay zeka destekli hırsızlık önleme özelliğini test ediyor

Theft Detection Lock özelliği, belirli sarsıntılı hareketlerin devam eden bir hırsızlık girişiminin göstergesi olup olmadığını belirlemek için yapay zekayı kullanıyor.
Android, yapay zeka destekli hırsızlık önleme özelliğini test ediyor

Google, mayıs ayında gerçekleşen I/O geliştirici konferansında duyurduğu Android 15'in otomatik hırsızlık tespit özelliklerini test ediyor. Şirket, akıllı telefon hırsızlığının en yoğun yaşandığı ülkelerden biri olan Brezilya'daki kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dikkate alarak ilk testlere ev sahipliği yapmak üzere Brezilya'yı seçti. 

Theft Detection Lock, yani Hırsızlık Tespit Kilidi özelliği, belirli sarsıntılı hareketlerin devam eden bir hırsızlık girişiminin göstergesi olup olmadığını belirlemek için yapay zekayı kullanıyor. Harekete güvenmenin yanı sıra, birinin farklı bir ağda kullanmaya çalışması veya sık kullanılan bir ağın uzun süre kapalı kaldığını fark etmesi gibi diğer ipuçlarını da kullanabiliyor.

Google otomatik hırsızlık önleme özelliğini, Android 15 için planladığı gizlilik ve güvenlik iyileştirmelerinin bir parçası olarak duyurdu. Ancak söz konusu özelliğin eski sürümler için de aktif olacağını belirtelim.

Google, şu anda Brezilya'daki Android kullanıcılarını Hırsızlık Tespit Kilidi'ni test etmek için bir formu doldurmaya çağırıyor. Form doldurulduğunda ve hırsızlığa karşı koruma özelliklerini test etmek için Beta sürümü cihazda etkinleştirildiğinde kişilere haber verileceği söyleniyor.

Hırsızlığa karşı koruma özelliklerini test etmek için kullanılacak Beta sürümü, Android 10 veya daha üstünü çalıştıran cihazlar için mevcut olacak. Yeni Beta özelliklerinin çalışması için diğer ayarları da etkinleştirmeniz gerekebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.