Apple Intelligence, iPhone 15 Pro ile M1 veya daha yeni çiplere sahip cihazlarda kullanılabilecek

Apple, heyecanla beklenen Apple Intelligence özelliklerinin bu sonbaharda iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia'nın beta sürümlerinde İngilizce olarak deneneceğini duyurdu.
Apple Intelligence, iPhone 15 Pro ile M1 veya daha yeni çiplere sahip cihazlarda kullanılabilecek

Apple'ın Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC 2024) işletim sistemlerine yapay zeka özellikleri eklediğini sizlere aktarmıştık. Apple Intelligence başlığı altında toplanan özelliklerin kullanıcıların günlük görevlerini daha kolay hale getirecek şekilde tasarlandığını belirtmiştik.

Ücretsiz olarak kullanıma sunulacak özellikler, sınırlı sayıda cihazda erişilebilir olacak. Erişimi olan cihazlar arasında iPhone 15 Pro, iPad ve M1 veya ana işlemci setine sahip Mac'ler yer alıyor. Yani eski iPhone modelleri veya standart iPhone 15 kullanıcıları bu yeniliklerden faydalanamayacaklar.

Apple, Apple Intelligence özelliklerinin bu sonbaharda iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia'nın beta sürümlerinde İngilizce olarak deneneceğini duyurdu. Bazı ek özellikler ve farklı dil desteği ise gelecek yıl için planlanıyor.

Apple Intelligence, yapay zekanın gücünü kullanarak iPhone ve Mac'leri daha kullanışlı ve keyifli hale getiriyor. Bu yeni özellikler, kullanıcıların günlük görevlerini kolaylaştırmayı, yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve cihazlarından daha fazla verim almayı hedefliyor.

Her ne kadar tüm cihazlarda kullanılamaması bazı kullanıcıları üzecek olsa da, Apple Intelligence özelliklerinin gelecekte daha fazla cihaza sunulma ihtimali oldukça yüksek. Apple, yapay zekaya büyük yatırımlar yapıyor. Bu yatırımların meyvelerini önümüzdeki yıllarda daha da net bir şekilde görmeyi bekleyebiliriz.

Bir taraftan Apple Intelligence, kullanıcılara Siri'nin daha doğal ve akıcı konuşma yetenekleriyle güncellenmiş bir deneyim sunuyor. Kullanıcıların sorularına daha kapsamlı cevaplar vermesinin yanı sıra istekleri daha iyi anlayıp günlük işlerini tamamlamalarına yardımcı oluyor.

Ayrıca yazma becerilerini geliştirmek için yeni araçlar sunuyor; yazım hatalarını düzeltme, imla ve dilbilgisi önerileri gibi yapay zeka destekli özelliklerle metinleri daha akıcı hale getiriyor. Metinleri görsellere dönüştürebilen bir yapay zeka özelliği üzerinde çalışıyor. Kullanıcıların kendi emojilerini oluşturmalarına yardımcı olan GenAI teknolojisini sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.