WWDC 2024'de tanıtılan iOS 18'in öne çıkan özellikleri

Uygulama kilitleme ve gizleme özelliklerinden yenilenen fotoğraflar uygulamasına kadar iOS 18'in öne çıkan özellikleri.
WWDC 2024'de tanıtılan iOS 18'in öne çıkan özellikleri

Apple'ın her yıl düzenlediği WWDC'nin bu yıl 10 Haziran tarihinde gerçekleşeceğini sizlere aktarmıştık. Merakla beklenen WWDC 2024, bugün Türkiye saati ile 20:00'de Apple Keynote ile başladı. Bugün düzenlenen etkinlikte iOS 18 de tanıtıldı. 

iPhone'u özelleştiren yenilikler

Güncellemeyle birlikte iPhone'u özelleştirmek için yeni yollar sunuluyor. Yeni güncelleme kapsamında Ana Ekran'da yer alan uygulamalar ve widget'ları arka plan fotoğrafı gösterecek şekilde düzenleyebileceksiniz. Ayrıca karanlık modda yeni ikon görünümü mevcut. Bunların yanı sıra tüm ikonların rengini dilediğiniz gibi seçerek aynı olacak şekilde değiştirebiliyorsunuz. 

Kontrol Merkezi

Kontrol Merkezi'ne gelen yeni özellikler sayesinde bu alana yeni kontroller ekleyebileceksiniz. Ekranı kaydırarak bu kontrollere erişmek mümkün. Bunlara ek olarak yeni galeri açarak kontrolleri arttırabiliyor ve kontrol ekranındaki görünümü değiştirebiliyorsunuz. 

Gizlilik özellikleri: Uygulama kilitleme ve uygulama gizleme 

iOS 18'e eklenen yeni gizlilik özellikleri kapsamında bir uygulamayı kilitleme imkanı sağlanıyor. Böylece kullanıcılar, uygulamalarını Touch ID ve Face ID ile kilitleyebilecek. Ayrıca bir uygulamayı da gizleyebileceksiniz. Uygulamayı gizlemek için Hidden Apps klasörüne eklemeniz yeterli. 

Gizlilik özellikleri kapsamında bir uygulamanın görebileceği kişileri seçmeniz de mümkün olacak. Ayrıca izinsiz cihaz eşleşmelerini engelleyen uygulamalar da yolda. 

Mesajlar 

iOS 18 güncellemesi ile Mesajlar uygulaması da yeni özelliklere kavuştu. Tapbacks ile mesajlara istediğiniz emojiyi koyma seçeneği genişletilirken, mesaj planlama özelliği de dikkat çekti. Artık mesajlarınızı sonra göndermek üzere planlayabileceksiniz. Bunlara ek olarak metin efektleri olarak tercüme edebileceğimiz text effects tanıtıldı.

Bu özellik sayesinde mesajlaşırken kelimelere efekt ekleyebileceksiniz Son olarak iPhone 14 ve sonraki modeller için uydu üzerinden mesajlaşma seçeneğinin sunulacağını da ekleyelim. 

Mail

Mail uygulaması e-postaları, Ticaret, Haberler, Promosyonlar, Sosyal, İşlemler ve Diğer gibi kategorilere ayırabilecek.

Ayrıca Mail uygulaması, tüm uçuş bilgilerini veya iş maillerini bir araya toplama özelliğine sahip. Mail'deki yenilikler, bu yılın sonunda sunulacak. 

Apple Cüzdan 

Apple Wallet'a "Tap to Cash" özelliği geldi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar iPhone'larını dokundurarak ödeme yapabilecek. Bununla birlikte etkinlik biletleri kısmı ise yeni bir tasarım kazandı.

Bu arada iOS'un yerleşik uygulamalarından Günlük uygulamasına içgörüler ve yeni görünümler eklenirken, oyun uygulaması ise oyun moduna kavuştu. 

Fotoğraflar 

Fotoğraflar uygulaması yeni bir tasarım ile karşımıza çıkıyor. Bu yeni tasarım sayesinde fotoğrafları hızlıca bulmanız hedefleniyor. Bir grid görünümüyle dikkat çeken uygulamanın alt kısmında fotoğraflar organize edilmiş şekilde konumlandırılıyor.

Ayrıca filtreleme düğmesi ile spesifik görselleri aratabiliyorsunuz. Uygulamanın "Collections" özelliği ile konulara insanlara ya da zamana göre arama yapmanız mümkün. Collections'ı yeniden sıralayabileceğinizi de belirtelim. Sevdiğiniz Collections'ı başa tutturmanız da imkan dahilinde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.