Sağlık girişimi Anterior, 20 milyon dolar yatırım aldı

Anterior'un 20 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, New Enterprise Associates (NEA) tarafından yönetildi.
Sağlık girişimi Anterior, 20 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık girişimi Anterior, 20 milyon dolar yatırım aldı. 20 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, New Enterprise Associates (NEA) tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turunda Sequoia, Neo ile DeepMind ve Inflection AI'nin kurucu ortağı Mustafa Suleyman yer aldı. 

Anterior, yeni aldığı yatırımı sağlık sigortası onay süreçlerini hızlandıran yapay zeka teknolojisini geliştirmek ve bu teknolojiyi genişletmek için kullanacağını açıkladı. Yatırım sonrasında NEA'dan Mohamad Makhzoumi, Anterior'un yönetim kuruluna katılacak.  

2022 yılında Abdel Mahmoud ve Zahid Mahmood tarafından kurulan şirket kurumsal olarak Co:Helm olarak biliniyor. Anterior, sağlık sigortası onay süreçlerini hızlandırmak için yapay zeka kullanan bir şirket olarak ön plana çıkıyor.

Şirketin geliştirdiği yapay zeka destekli yardımcı, doktorların ve hemşirelerin sigorta şirketleri tarafından talep edilen tıbbi belgeleri daha hızlı ve kolay bir şekilde toplamasına yardımcı oluyor. Bu durum hastaların sağlık hizmetlerine daha hızlı erişimini sağlıyor. Sigorta onay otomasyonu üzerine odaklanan Anterior, gelecekte diğer tıbbi idari işlevlere de genişlemeyi planlıyor.

Bir taraftan Anterior, sağlık çalışanlarının idari işlere harcadıkları zamanı azaltarak daha fazla hasta bakımı yapmalarını sağlıyor. Anterior’un geliştirdiği teknoloji, sigorta taleplerinin doğru ve eksiksiz olmasını sağlayarak reddedilme oranlarını düşürüyor. Sigorta onay süreçlerinin hızlanması ve red oranlarının azalması, hastaların sağlık hizmetlerine daha hızlı ve kolay erişimini sağlıyor. Bu da şirketin önemini ortaya koyuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.