Ürün tasarım ve geliştirme çözümü sunan Neural Concept, 27 milyon dolar yatırım aldı

Neural Concept'in 27 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Forestay Capital tarafından gerçekleştirildi.
Ürün tasarım ve geliştirme çözümü sunan Neural Concept, 27 milyon dolar yatırım aldı

Ürün tasarım ve geliştirme çözümü sunan Neural Concept, 27 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 27 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Forestay Capital tarafından gerçekleştirildi. İsviçre merkezli şirketin yatırım turunda D.E. Shaw group, Alven, Constantia New Business, HTGF ve Aster Group yer aldı. Neural Concept, yeni yatırımı ürün geliştirmek ve küresel pazar paylarını genişletmek için kullanacaklarını açıkladı. 

2018 yılında Pierre Baque tarafından kurulan İsviçre merkezli Neural Concept, mühendislerin araba tasarlamasını ve geliştirmesini hızlandırmak için yapay zeka destekli bir platform sunuyor. Bu platform sayesinde 3D modeller ve yapay zeka kullanarak mühendisler, bir aracın nasıl çalışacağını önceden görebiliyor ve tasarımı buna göre değiştirebiliyor.

Bu sayede araba tasarımı yüzde 75 daha hızlı hale gelerek simülasyonlar 10 kat daha hızlı çalışıyor. Neural Concept'in platformu sayesinde tasarımlar daha sağlam ve verimli bir hale geliyor.

Airbus, Bosch, General Electric, Subaru gibi önemli firmalar Neural Concept'in platformunu kullanıyor. Şirketin hedefi, elektrikli arabaların tasarım süresini 4 yıldan 18 aya düşürmek. Neural Concept, otomotiv, havacılık, uzay ve enerji gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteriyor.

Bir taraftan Neural Concept, otomotiv endüstrisinin geleceği için kritik önem taşıyor. Bu platform, mühendislerin daha hızlı, daha verimli ve daha güvenli arabalar tasarlayabilmelerini sağlayarak sektörü dönüştürecek güce sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.