Nvidia, PC oyunlarına odaklanan yapay zeka asistanı G-Assist'i tanıttı

Nvidia, Computex 2024'te yapay zeka destekli oyun asistanı G-Assist'i tanıttı. G-Assist projesi, şu anda yalnızca tanıtım aşamasında.
Nvidia, PC oyunlarına odaklanan yapay zeka asistanı G-Assist'i tanıttı

Nvidia, Computex 2024'te yapay zeka destekli oyun asistanı G-Assist'i tanıttı. G-Assist projesi, şu anda yalnızca tanıtım aşamasında olsa da bir yapay zeka asistanının PC oyunlarında kullanıcılara nasıl rehberlik edebileceğine ve hatta gelecekte sohbet girdilerine göre kişiler için en uygun ayarları nasıl yapılandırabileceğine dair güzel bir örnek sunuyor. 

Nvidia'nın sunduğu en önemli özelliklerden biri, G-Assist'in oyun oynarken takıldığınızda size yardımcı olabilmesi. Zira gelecekte oyun geliştiricilerinin, bu modeli kendi oyunlarında eğitebileceği ve ardından model, taleplere, ekrandaki içeriklere ve oyundan gelen verilere ulaşabileceği iddia ediliyor. Bu sayede normalde internetten araştırılması gereken sorular bu modele yöneltilebiliyor.

Örneğin; bir istatistik noktasını nereye yerleştirmeniz gerektiği ya da belirli bir nesnenin nasıl üretileceği gibi sorular sorabiliyorsunuz. Bu özellik, Microsoft'un bu ayın başında Build etkinliğinde tanıttığı Copilot demosunda bir sesli asistanın Minecraft'ta bir oyuncuya gerçek zamanlı olarak rehberlik etmesine benziyor.

G-Assist'in başka bir avantajı daha var. Oyun asistanına ek olarak, G-Assist, sisteme tam erişim sağlayarak sistemi en iyi performans için ayarlamaya yardımcı olabilecek bir versiyona da sahip. Bu özellik, oyun içindeki ayar değişikliklerini yapmayı, yenileme hızınızı doğru şekilde ayarlamayı ve daha fazlasını içeriyor.

Yukarıda da bahsedildiği üzere G-Assist şu an için gerçek anlamda hayata geçirilmiş değil; fakat Nvidia'nın bir demosu mevcut. Söz konusu ürünün tam olarak ne zaman yayına alınacağı ise şu an için belirsiz. Ancak G-Assist, hayata geçirildiği takdirde oyun sektöründe ilgi çekici bir değişikliğin yaşanacağını öngörmek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.