Mental sağlığa odaklanan Ifeel, 20 milyon dolar yatırım aldı

Ifeel'in B serisi yatırım turu, FinTLV Ventures ve Korelya Capital tarafından ortaklaşa yönetildi.
Mental sağlığa odaklanan Ifeel, 20 milyon dolar yatırım aldı

Akıl ve ruh sağlığı alanında çalışan Ifeel, 20 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin B serisi yatırım turu, FinTLV Ventures ve Korelya Capital tarafından ortaklaşa yönetildi. 2017 yılında kurulan Ifeel, şimdiye kadar 40 milyon dolar yatırım aldı. İspanya merkezli şirket, yeni yatırımı mental sağlık hizmetlerini geliştirmek ve genişletmek için kullanacağını açıkladı. 

Şirket, 2017 yılında Amir Kaplan, Gabriele Murrone ve Martin Villanueva tarafından yönetildi. Bilindiği gibi stres, depresyon ve anksiyete gibi mental sağlık sorunları, iş dünyasında giderek artan bir problem haline geldi. Bu sorunlar, çalışanların verimliliğini düşürüyor. Devamsızlıklara yol açarak uzun süreli hastalık iznine neden oluyor. Ifeel, bu sorunlara odaklanıyor.

Ifeel, işverenler veya sigorta sağlayıcıları aracılığıyla çalışanların mental sağlık hizmetlerine erişimini sağlıyor. Şirketin sunduğu platform, çalışanların mental sağlık durumlarını değerlendirip uygun tedavi yöntemlerini öneren yapay zeka destekli bir dijital değerlendirme sistemi kullanıyor. Bu sistem, kullanıcılara kişiselleştirilmiş ve etkili bir mental sağlık hizmeti sunarak onların ihtiyaçlarına en uygun çözümleri bulmalarını sağlıyor.

Ifeel'in en önemli hedeflerinden biri, yüksek riskli vakaları erken tespit edip önlüyor. Bu sayede, mental sağlık sorunlarının daha ciddi hale gelmeden önce müdahale edilmesi mümkün oluyor. Şirket, hem çalışanların hem de işverenlerin bu tür sorunlardan olumsuz etkilenmesini önlemeyi amaçlıyor. Erken tespit ve müdahale, çalışanların iş verimliliğini artırırken işverenlerin de sağlık sorunları nedeniyle karşılaştıkları maliyetleri düşürüyor.

Platform, kullanıcıların mental sağlık durumlarını değerlendiren ve en uygun tedavi yöntemlerini öneren bir yapay zeka sistemine sahip. Kullanıcılar platforma girdiğinde, bu yapay zeka sistemi tarafından yapılan dijital değerlendirme ile mental sağlık durumları analiz ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.