Yapay zeka tabanlı özgeçmiş ayrıştırma ve eşleştirme platformu: Hirize

Hirize'ın yüksek doğruluk oranına sahip gelişmiş API'leri, karmaşık belgeleri anlamak ve kullanmak için gerekli içgörüleri sağlıyor.
Yapay zeka tabanlı özgeçmiş ayrıştırma ve eşleştirme platformu: Hirize

Yapay zeka tabanlı özgeçmiş ayrıştırma ve eşleştirme platformu Hirize, sunduğu API çözümü ile işe alım süreçlerini kolaylaştırıyor. Girişim, yapay zekanın gücünü kullanarak şirketlerin karmaşık ve yapılandırılmamış verilerden değerli bilgiler çıkarmasına imkan tanıyor.

Hirize'ın yüksek doğruluk oranına sahip gelişmiş API'leri, karmaşık belgeleri anlamak ve kullanmak için gerekli net içgörüler sağlıyor. Bu teknoloji, işe alım süreçlerini yöneten aday takip sistemi (ATS) gibi SaaS platformları içinde kullanılarak daha doğru kararlar alınmasına yardımcı oluyor. Aynı şekilde şirketler Hirize'ın teknolojisinden faydalanarak muhasebe yazılımlarında veri işleme süreçlerini otomatikleştirirken, sağlık sektöründe hasta kayıt sistemlerini iyileştirebilir. 

2021 yılında Esranur Kaygın ve Eren Yaşarkurt tarafından kurulan Hirize, 2022'de sektöre İnsan Kaynakları alanından giriş yapan bir belge zekası (document intelligence) modeli olarak karşımıza çıkıyor. İK platformları, aday takip uygulamaları, iş ilan siteleri Hirize'ı Temel Programlama Arayüzü olarak tercüme edebileceğimiz Core API olarak kullanmakta. Hirize, sisteme giren CV'leri ve iş ilanlarını okuyup eşleştiriyor ve verileri yapılandırıyor. Hirize'ın sunduğu ürünler arasında Hirize Parser, Hirize IQ, Hirize DataAI, Hirize Logic ve Hirize Docs yer almakta. 

2023'ün Mart ayından bu yana satışa başlayan şirket geçtiğimiz aylarda insan kaynaklarının yanı sıra finans ve sağlık sektörüne giriş yapmaya başladı. Girişim, finans alanında muhasebe süreçlerine ve finansal dokümanlar konusunda destek sunmaya odaklanıyor. Hirize, sağlık sektöründe ise hastaların sisteme dahil olması ve belli kriterlere göre seçilmesine destek olacak. 

Girişimin ekibi

Ekipte yer alan mühendisler Türkiye'de bulunuyor. Bu anlamda Hirize'ın teknolojisini Türkiye'de ürettiğini söyleyebiliriz. Satış, pazarlama ve ürün tasarımı dahil olmak üzere pek çok departman ise ABD'de faaliyet gösteriyor. 

Ekip, 2022 yılında ilk 10 ay sadece modelleri geliştirmeye odaklandı. Kaygın'ın paylaştıklarına göre; o yıllarda hem işlem gücüne daha hızlı erişim hem de daha fazla veriye erişebilmek söz konusuydu. İlk sene beta sürümünde yüzde 80 doğruluğa ulaşan ekip, 1 sene içinde bu metriği 95'e çıkardı. Doğruluğa yaklaştıkça süreçlerin uzadığına dikkat çeken Kaygın, önümüzdeki 5 yıl içinde geriye kalan yüzde 5'lik kısmında tamamlanacağını dile getirdi. Beta sürümü 6 ay süren girişimin, yaklaşık 1.5 senede ürünü piyasaya sürdüğünü belirtelim. Kaygın'ın aktardıklarına göre günümüz şartlarında bu süreç, 2 seneden başlıyor. Bu anlamda girişimin hızlı davrandığını söyleyebiliriz. 

Esranur Kaygın'ın aktardıklarına göre, şirketin algoritmasını ölçtüğü çeşitli frameworkler var. Sistem çalıştıkça data toplanıyor ve Hirize ekibi 3 ayda bir verileri yeniden inceleyerek eğitim süreçlerini (re-training) değerlendiriyor. Hirize ekibi insanların eşit şekilde ölçülmesine önem veriyor. 

Hirize'ın sistemi ağırlıklı olarak kurumsal şirketlerin ortamlarında varlık gösteriyor. Girişimin teknolojisi 27 dil desteği sunmakta. Girişimin faaliyet gösterdiği ülke ve bölgeler arasında Japonya, Kore, Avustralya, Kazakistan, Katar, Dubai, Güney Afrika, Avrupa, Kanada, Brezilya, Uruguay ve Meksika dahil olmak üzere Güney Amerika yer almakta. 

NVIDIA Inception programı

Hirize, tohum yatırım aldığını sizlere 2022 yılında aktarmıştık. Şirket geçtiğimiz günlerde NVIDIA Inception programına katıldığını da duyurdu. Bu program, yenilikçi teknolojilerle sektörleri dönüştüren girişimlere destek veriyor. 

NVIDIA Inception, girişimlere ürün geliştirme, prototip oluşturma ve dağıtımın kritik aşamalarında yardımcı oluyor. NVIDIA Inception üyeleri, bir dizi özel avantaj elde ediyor. Sunulan destekler arasında NVIDIA Deep Learning Institute kredileri, NVIDIA donanım ve yazılımlarında avantajlı fiyatlar ve teknoloji desteği yer alıyor. NVIDIA Inception programının, girişimlerin büyümesine yardımcı olacak temel araçları sağlayacağını söyleyebiliriz. Program, Hirize'ın daha iyi ve daha hızlı modeller geliştirmesine yardımcı olacak. Esra Kaygın'ın aktardıklarına göre; Nvidia'nın geliştirdiği donanımlar girişimin çok daha kompleks veri setleri eğitmesini sağlayacak. 

Girişimin gelir modeli 

Girişimin rakipleri arasında Hollanda merkezli Textkernel ve Avustralya merkezli Affinda, OCR odaklı Nanonets gibi şirketler yer alıyor. Kaygın Hirize'ın geçmişte bir proje özelinde Textkernel ile birlikte çalıştığını da dile getiriyor. Girişimin belirttiğine göre, rakipler ağırlıklı olarak makine öğrenimi geliştirirken, Hirize, derin öğrenme üzerinde modeller geliştiriyor. Girişim, şimdiden gelecek dönemdeki yapay zekaya odaklandığını belirtiyor. 

Hirize Demo, Standart ve Premium olmak üzere 3 farklı paket ile müşterilerinin karşısına çıkıyor. Paketler 79 dolar ile 500 dolar arasında değişiyor. Ayrıca ücretsiz deneme sürümü de mevcut. Yüksek hacimlere sahip çalışmalar için şirketler Hirize ekibiyle iletişime geçerek kendi ihtiyaçlarına özel paketler oluşturabiliyor. 1000 ila 5 bin arası müşteriye sahip platformlar sunulan hazır paketlerden yararlanabilirken, 10 bin ila 100 bin müşteriye sahip işe alım platformları kendilerine özel oluşturulmuş paketlerden faydalanabilir. 

Hirize'ın ve yapay zekanın geleceği 

Esranur Kaygın ile yapay zekanın geçmişten günümüze geçirdiği değişimi ve gelecekte bizi bekleyen yapay zeka modellerini de konuştuk. 

Esra Kaygın, geçtiğimiz 10 yıl içerisinde video, görsel, ses kayıtları dokümanlar ve metin dahil olmak üzere tüm verileri etiketleyerek çok iyi sınıflandırdığımızı dile getirdi. Bu durumun bize Instagram, Amazon ve Netflix gibi platformların algoritmalarını getirdiğini söyleyen Kaygın, bu veriyi anladığımız için günümüzde üretken döneme geldiğimizi ifade etti. Yapay zekanın veri toplayıp, bu verileri anladığı için yeni şeyler üretebildiğini de sözlerine ekledi.

Kaygın'a göre; herkes geleceğin bu şekilde görüneceğini düşünse de biz daha bu sürecin başlangıcındayız ve bu daha yapay zekanın ilk pırıltıları. Önümüzdeki 5 senede kapasite açısından bugünkü modellerin 5 katı büyüklüğünde modeller göreceğiz. Becerikli bir yapay zeka kavramından bahseden Kaygın, yapay zekanın bize bir konuda yapmamız gerekenleri anlatmak yerine eylemsel olarak harekete geçebileceğini ifade etti. 

Esranur Kaygın, bir ürün satışı örneğiyle bu durumu detaylandırdı. Söz konusu sistem, insanların müdahalesine ihtiyaç duymadan bir ürünün pazar araştırmasından pazarlama kampanyası ve reklam optimizasyonlarına kadar her işlemi gerçekleştirebilecek. Kaygın, yapay zeka şirketleri tarafından geliştirilen modellerin de bu sistemi destekleyeceğini ifade etti. Yapay zeka finans alanında çeşitli metriklerin analizini gerçekleştirmenin yanı sıra bu analizler doğrultusunda eyleme geçebilecek. Şirketler, kendi başına karar verip eylemlerde bulunması için modeller geliştirmekte. Hirize da geleceği şimdiden düşünerek; bu kapsamda yapay zeka modelleri geliştirmeye odaklanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.