Migros'un yılın ilk 3 ayında dijitale dair tüm rakamları

Migros'un online satışlarının toplam satışlar içerisindeki payı, ilk çeyrekte yüzde 19,5’e ulaştı. Bu da yaklaşık 10,2 milyar TL'lik satışın online'dan geldiğini gösteriyor. 
Migros'un yılın ilk 3 ayında dijitale dair tüm rakamları

Teknoloji ilerledikçe, dijitalleşme ve online'a olan talep de artık hayatın her alanında kendini daha net bir şekilde göstermeye başladı. Hatta bunun sonuçlarını şirketlerin çeyrek raporlarında dahi görmeye başladık. Şimdi buna bir örnek de Migros'tan geldi. 

2024'ün ilk çeyrek sonuçlarını açıklayan Migros, bu dönemde 1 milyar 242 milyon TL net kâr elde etti. Şirketin net kârı geçen senenin aynı dönemindeki 2 milyar 400 milyon TL seviyesinden yüzde 48 geriledi. Net kâr marjı ise 2023 ilk çeyrek dönemindeki yüzde 5,1 seviyesinden yüzde 2,4 seviyesine geriledi.

Migros'un online satışlardan elde ettiği gelirler

Satış gelirleri ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 12 artan şirketin ilk çeyrek toplam satışları 52,406 milyar TL’ye ulaştı. Ancak burada en dikkat çeken nokta Migros'un online satışlarının toplam satışına etkisi. Zira tütün ve alkol ürünlerini dışarıda tutarsak şirketin online satışlarının toplam satışlar içerisindeki payı, 2024 yılının ilk çeyreğinde yüzde 19,5’e ulaştı. Bu da yaklaşık 10,2 milyar TL kadar satışın online'dan geldiğini gösteriyor. 

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine baktığımızda ise online satışların toplam satışlar içindeki payının yüzde 17,2 olduğunu görmekteyiz. Ancak o dönem şirketin toplam satışları 27,2 milyar TL olarak açıklanmıştı. Yani kıyaslama yaptığımızda geçtiğimiz sene online satışlardan elde edilen meblağ 4.6 milyar TL idi. Bu da geçtiğimiz seneye kıyasla bu sene yüzde 100'den fazla bir artış yaşandığı anlamına geliyor. 

Moneypay müşteri sayısı 1,7 milyondan 2,3 milyona yükseldi

Ancak Migros'un dijitale dair rakamları sadece online satışlarla da sınırlı değil. Paylaşılan verilere bakıldığında şirketin fintech girişimi Moneypay'in de yükselişte olduğunu söylemek mümkün. Yılın ilk çeyreğinde Moneypay müşteri sayısı 1,7 milyondan 2,3 milyona yükseldi.

Migros'un online hizmet ağı bir önceki yılın aynı dönemine göre 968 mağazadan 1137 mağazaya yükseldi. Hızlı teslimat çözümü Migros Hemen'in online hizmet ağı genişlemeye devam ederek 550 mağazaya ulaştı. Bulut mutfakların sayısı 42'ye ulaştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.