Gemiler için otonom sürüş platformu Orca AI, 23 milyon dolar yatırım aldı

Girişimin toplam yatırım miktarı yaklaşık 40 milyon dolara ulaştı.
Gemiler için otonom sürüş platformu Orca AI, 23 milyon dolar yatırım aldı

Deniz seferleri için otonom teknolojiler sunan Orca AI, OCV Partners ve MizMaa Ventures liderliğinde 23 milyon dolar yatırım aldı. Seri A ve Seri B arasında olan yatırım turu, girişimin toplam yatırım miktarını yaklaşık 40 milyon dolara taşıdı.

Girişim, yatırımı ölçeklendirme ve genişleme için kullanılacak. Bu bağlamda platformun müşterilerden aldığı verilerden yararlanılarak yeni ürünler oluşturmaya odaklanılacak. Aynı şekilde mühendislik ekibinin genişletilmesi de planlar dahilinde. 

Yarden Gross ve Dor Raviv tarafından kurulan Orca AI, denizde seyir sırasında birden fazla görsel bilgi kaynağını işleyerek gemiyi rotasında tutuyor. Böylece geminin mürettebatı drone saldırıları ve korsanlık gibi faktörleri tespit etmeye zaman ayırabiliyor.  Girişim, Seapod ve Fleetwood olmak üzere iki farklı çözüm sunuyor. 

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre; Orca 15 milyon deniz mili boyunca açık sulardaki yakın karşılaşmaları yüzde 33, geçiş olaylarını ise yüzde 40 oranında azaltabiliyor. Ayrıca sistem, yakıt tüketimini yüzde 3 ila yüzde 5 oranında azaltıyor. Böylece gemi başına yılda 100 bin ila 300 bin dolar arasında yakıt tasarrufu sağlanabiliyor. 

Orca AI, MSC, NYK, Maersk ve Seaspan gibi küresel denizcilik şirketleriyle çalışıyor. Yarden Gross'un aktardıklarına göre; Orca'nın platformunun tüm verileri buluta yükleniyor. Bununla beraber girişim, filo yöneticileri için izleme araçları ve yetenekleri sağlıyor. Böylece şirketler, tek bir gemi yerine tüm filoyu yönetebilecek. Bu anlamda Orca'nın platformunu yarı otonom bir filo için operasyonel bir platform olarak tanımlamak mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.