Google, aile üyeleri için şifre paylaşımı özelliğini yayına alıyor

Google Password Manager, artık sınırlı bir şekilde de olsa aile üyeleriyle parola paylaşımına olanak tanıyor.
Google, aile üyeleri için şifre paylaşımı özelliğini yayına alıyor

Android Authority'nin haberine göre, Google Password Manager artık sınırlı bir şekilde de olsa aile üyeleriyle parola paylaşımına olanak tanıyor. Google, bir destek belgesinde bu yeni özellikle ilgili olarak, "Bu yenilik sayesinde Google Password Manager'da şifrelerinizi aile grubunuzla güvenli bir biçimde paylaşabilirsiniz. Paylaştığınız bir şifre, aile üyelerinizin Google Password Manager'larında kullanılmak üzere hazır bir kopya olarak görünecek" dedi.

Google, aslında bu özelliği ilk olarak Şubat 2024'te Safer Internet Day'de (Güvenli İnternet Günü) duyurmuştu, ancak özelliğin sonunda Mayıs 2024'teki Google Play Hizmetleri güncellemesi v24.20 ile kullanıma sunulduğunu söyleyebiliriz.

Aktarılanlara göre şifre paylaşımı yalnızca aile grubu üyeleriyle sınırlı, bu nedenle bu özelliği kullanmak için bir aile grubu oluşturmanız ve üye eklemeniz gerekiyor. Bir aile grubunuz varsa, Google'ın şifre yöneticisinde bir seçenek olarak "paylaş" butonu görünüyor. 

Yeni şifre paylaşma özelliği, şirketin Chrome ve Android'de şifrelerinizi ve parolalarınızı yerel olarak depolayan ve Google hesabınıza bağlı olan hizmeti Google Password Manager'da depolananlar için geçerli. Bugün itibarıyla, yeni şifre paylaşma özelliği mobil cihazlarda çalışıyor; yani masaüstü cihazlar için şu anda aktif değil.

Bu özelliği Google onaylı aile grubunuzda olmayan kişilerle kullanamıyorsunuz ve şifrenizi aile grubunda da maksimum 6 kişiyle paylaşabiliyorsunuz. Bu nedenle, bir şifreyi başka biriyle paylaşmak istiyorsanız, "Nearby Share" özelliğini kullanarak şifreyi şahsen paylaşmanız ya da daha basit veya daha az güvenli yöntemler kullanmanız gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.