Evreka, Ford Otosan'ın kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure'dan yatırım aldı

Driventure, dijital atık yönetimi çözümleri tasarlayan Evreka’ya yatırım yaptı. Yatırımın mali detayları paylaşılmadı.
Evreka, Ford Otosan'ın kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure'dan yatırım aldı

Sürdürülebilirlik odak alanında ekosistemi geliştirmek isteyen Driventure, dijital atık yönetimi çözümleri tasarlayan bir girişim olan Evreka’ya yatırım yapma kararı aldı. Yatırımın mali detayları paylaşılmadı.

Ford Otosan, Evreka ile Gölcük fabrikasındaki boyahanede atık yönetimi üzerine 2023 yılından bu yana çalışıyor. Bu teknolojik çözümler sayesinde, Ford Otosan’ın atık yönetimi süreçleri daha verimli hale geldi, geri dönüşüm oranları arttı, böylece çevresel etkisi azaldı. Driventure, bu başarı üzerine Evreka ile yatırım sürecini başlattı.

Atık yönetimi sektöründe yazılım ve donanım yeniliklerini kullanarak entegre bir platform geliştiren ve dijital atık yönetimi ürünleri sunan Evreka, atık yönetiminde daha sürdürülebilir ve dijital bir süreç yönetimi hizmeti veriyor. Umutcan Duman, Mert Barutçu ve Mehmet Pancaroğlu tarafından kurulan Evreka, genel verimlilik vaat eden çözümlerle, maliyet azaltma, operasyonel mükemmellik, varlıklar üzerinde kontrol ve yeni yönetim becerileri arayan atık yönetimi firmaları ve yerel yönetimlerle çalışıyor.

Driventure ise akıllı hareketlilik, elektrifikasyon, bağlantılı ve otonom araç teknolojileri, endüstri 4.0, otomotivde müşteri deneyimi ve sürdürülebilirlik odak alanlarında, tohum veya erken aşama seviyesinde olan, yenilikçi ve teknoloji tabanlı girişimleri destekliyor. Driventure, sadece 2023 yılında 750’nin üzerinde start-up ile temas ederek 30’un üzerinde iş birliği kurdu ve bugüne kadar Optiyol, Bluedot, Delivers.AI, Deepenai ve Saha Robotics gibi girişimleri yatırımla destekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.