Microsoft ve Truecaller, gelen aramaları yapay zeka sesleriyle yanıtlamayı sağlayacak

Microsoft'un Azure AI Speech'i ile ortaklık kuran Truecaller, kullanıcıların aramaları yanıtlamak için seslerinin yapay zeka versiyonunu oluşturmalarını sağlayacak.
Microsoft ve Truecaller, gelen aramaları yapay zeka sesleriyle yanıtlamayı sağlayacak

Microsoft'un Azure AI Speech'i ile ortaklık kuran Truecaller, kullanıcıların aramaları yanıtlamak için seslerinin yapay zeka versiyonunu oluşturmalarını sağlayacak. Kişilerin telefonlarının varsayılan sistemi yerine tercih ettiği spam aramaları tanımlayan ve engelleyen bir uygulama olarak faaliyet gösteren Truecaller, yapay zeka asistanına erişimi olan kullanıcıların seslerini kaydetmelerine izin verecek. 

Truecaller'ın yapay zeka asistanı gelen aramaları tarıyor ve kullanıcılara neden arandıklarını bildiriyor. Müşteriler aramanın nedenini görebiliyor ve telefonu açarak ya da asistanın kendileri için cevap vermesini sağlayarak nasıl yanıt vereceklerini seçebiliyorlar. Yalnızca belirli ülkelerde kullanılabilen bu asistan, ilk olarak 2022 yılında Truecaller uygulamasında tanıtılmıştı.

Şirket, şimdi ise kullanıcıların kendi seslerini kaydetmelerine izin vermenin hizmeti daha da kişiselleştirmek için bir adım olduğunu söylüyor. 

Truecaller ürün direktörü ve genel müdürü Raphael Mimoun, "Bu çığır açan özellik, kullanıcılar için sadece bir aşinalık ve rahatlık dokunuşu eklemekle kalmıyor, aynı zamanda dijital asistanlarımızla etkileşim şeklimizi dönüştürmede yapay zekanın gücünü de gösteriyor" dedi.

Microsoft'un Azure AI Speech'i, insanların sesleri kaydetmesine ve çoğaltmasına olanak tanıyan kişisel bir ses özelliğine sahip. Ancak Microsoft bir blog gönderisinde kişisel sesin sınırlı olarak ve yalnızca sesli asistanlar gibi belirli kullanım durumları için mevcut olduğunu söylüyor. Microsoft, Azure AI Speech'in kişisel sesi tarafından oluşturulan seslere otomatik olarak filigran eklediğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.