DeepL, 2 milyar dolar değerleme ile 300 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli çeviri ve yazım çözümleri geliştiren DeepL, Index Ventures'ın liderliği üstlendiği turda 300 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi ise 2 milyar dolara ulaştı.
DeepL, 2 milyar dolar değerleme ile 300 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli çeviri ve yazım çözümleri geliştiren DeepL, Index Ventures'ın liderliği üstlendiği turda 300 milyon dolar yatırım aldı. Iconiq Growth, Teachers' Venture Growth ve mevcut yatırımcılar IVP, Atomico ve WiL'in katıldığı tur sonrasında şirketin değerlemesi ise 2 milyar dolara ulaştı.

Almanya'nın Köln şehrinden çıkan girişim, OpenAI'ın ChatGPT'si gibi çeviri ve yazma yapabilen ancak bu görev için özel olarak tasarlanmamış genel amaçlı yapay zeka modellerine alternatif olarak piyasaya sürüldü ve kısa sürede ciddi bir başarı elde etti. DeepL'in platformu, iş yazımı zekası için özel olarak tasarlanmış ve yakın zamanda eklenen Arapça'nın yanı sıra Korece ve Norveççe ile birlikte 32'den fazla dil için temel desteğe sahip özel bir büyük dil modeli üzerine inşa edildi.

DeepL, şirketin müşteri ağında önemli bir büyüme gördüğünü ve dünya çapında 100 binden fazla işletme, hükümet ve kuruluşu bir araya getirdiğini söyledi. Müşteriler arasında Zendesk, Nikkei, Coursera ve Deutsche Bahn gibi büyük isimler yer alıyor. DeepL, 2024 yılında, şu anda üçüncü en büyük pazarı olan ABD'de ayak izini genişletti ve bölgedeki ilk ofisini açtı.

DeepL, yeni yatırımı, kurumsal işletmelere yönelik yapay zeka iletişim ve çeviri araçlarını güçlendirmek; ürün yelpazesi için araştırma ve geliştirmeye aktaracağını söyledi. Şirket ayrıca, yapay zeka araştırmaları, ürün, mühendislik ve pazarlama alanlarında daha fazla yetenek kazandırmak da dahil olmak üzere global genişleme eğilimini ve işe alım sürecini sürdürmeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.