Yapay zeka girişimi H, 220 milyon dolar tohum yatırım aldı

İlk etapta Holistic AI olarak karşımıza çıkan sonrasında ise ismini H olarak değiştiren girişim, tohum yatırım turunda 220 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka girişimi H, 220 milyon dolar tohum yatırım aldı

Kısa süre içinde girişim ekosisteminin en önemli parçalarından biri haline gelen yapay zeka girişimleri, yatırımlar almaya devam ediyor. Fransa merkezli bir yapay zeka girişimi olan H, büyük bir tohum yatırım aldığını duyurdu. İlk etapta Holistic AI olarak karşımıza çıkan sonrasında ise ismini H olarak değiştiren girişim, tohum yatırım turunda 220 milyon dolar yatırım aldı.

Yapay zeka girişiminin yatırımcıları arasında ise Accel, Bpifrance, Creandum, Elaia Partners, Eurazeo, FirstMark Capital, Visionaries Club, Amazon, Samsung, UiPath, Eric Schmidt, Xavier Niel, Yuri Milner, Bernard Arnault ve Motier Ventures gibi önemli isimler yer alıyor.

Girişim, birkaç ay önce Charles Kantor, Karl Tuyls, Laurent Sifre, Daan Wierstra ve Julien Perolat tarafından Paris'te kuruldu. Kurucu ekibin DeepMind ekibinden ayrılan mühendislerden oluştuğunu da ekleyelim. H girişiminin kısa süre içinde bu kadar büyük bir tohum yatırım alabilmesindeki en büyük etken de kurucuların daha önce DeepMind ekibinde yer almaları.

H tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, araştırma ekibinin genişletilmesi ve temel modeller oluşturmak için gerekli olan bilgi işlem ve veri gücününün finanse edilmesi için kullanılacak. H'in şu an için 25 kişilik bir ekip tarafından yönetildiğini de paylaşalım.

Odağına yapay zeka teknolojilerini alan H girişiminin temel amacı ise AGI yani yapay genel zeka modelleri geliştirmek. İddialı bir yatırımla yapay zeka dünyasına adım atan H girişiminin başarılı olup olmayacağını ise zaman gösterecek

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.