Autodesk, yapay zeka destekli görsel efekt girişimi Wonder Dynamics'i satın aldı

Satın almanın finansal detayları açıklanmadı. Ancak bu hamlenin Autodesk'in yapay zeka teknolojilerine yaptığı yatırımları artırma stratejisiyle uyumlu olduğu belirtildi.
Autodesk, yapay zeka destekli görsel efekt girişimi Wonder Dynamics'i satın aldı

İki yıl önce Autodesk'in metaverse odaklı iş birliği aracı The Wild'ı satın aldığını sizlere aktarmıştık. Şirket, yeni bir satın alma haberiyle gündeme geldi. Autodesk, yapay zeka destekli görsel efektler ve karakterler oluşturmayı kolaylaştıran Wonder Dynamics adlı girişimi satın aldığını duyurdu. Satın almanın finansal detayları açıklanmadı.

Bu hamlenin Autodesk'in yapay zeka teknolojilerine yaptığı yatırımları artırma stratejisiyle uyumlu olduğu söyleyebiliriz. Satın alma anlaşmasıyla Wonder Dynamics'in kurucuları ve ekibi, Autodesk'e katılacak. Kullanıcılar için ise kısa vadede büyük değişiklikler beklenmiyor.

Autodesk, 3D modelleme ve animasyon yazılımı Maya'nın sağlayıcısı olarak Wonder Dynamics'in teknolojisini yakından takip ediyordu. Geçen yıl Wonder Dynamics ile bir Maya entegrasyonu gerçekleştiren Autodesk, bu iş birliğini satın alma yoluyla daha da ileriye taşıdı. Bu entegrasyon, Autodesk'in ürünlerinin yeteneklerini artırarak kullanıcılarına daha güçlü ve verimli araçlar sağlıyor.

Wonder Dynamics'in teknolojisi kullanıcıların iş akışlarını basitleştiriyor ve hızlandırıyor. Böylece daha hızlı ve etkili sonuçlar elde etmelerini sağlıyor. Autodesk'in bu teknolojiyi kendi portföyüne eklemesi, kullanıcılarına daha fazla yaratıcılık ve üretkenlik sunuyor.

Görsel efekt alanında çalışan Nikola Todorovic ve aktör Tye Sheridan tarafından kurulan Wonder Dynamics’in en bilinen aracı Wonder Studio. Bu araç, hareket yakalama, animasyon ve maskeleme gibi görsel efekt işlemlerini basitleştirerek profesyonel düzeyde görsel efektlerin daha hızlı ve kolay bir şekilde oluşturulmasına imkan tanıyor.

Autodesk, dünya genelinde mühendislik, inşaat, mimarlık, üretim, medya ve eğlence endüstrilerine yönelik yazılım çözümleri geliştiren bir teknoloji şirketi olarak biliniyor. 1982 yılında John Walker tarafından kurulan Autodesk, özellikle bilgisayar destekli tasarım yani CAD yazılımlarıyla tanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.