Fintech şirketi Vitesse, 93 milyon dolar yatırım aldı

Vitesse'nin C serisi yatırım turu, KKR tarafından yönetildi.
Fintech şirketi Vitesse, 93 milyon dolar yatırım aldı

Fintech şirketi Vitesse, 93 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin C serisi yatırım turu, KKR tarafından yönetildi. İngiltere merkezli şirketin yatırım turunda; Next Generation Technology Growth Fund III, Hoxton Ventures, Octopus Ventures ve Hannover Digital Investments yer aldı. Vitesse, yatırımın ABD pazarında büyümek için kullanacağını açıkladı. 

2013 yılında Paul Townsend ve Phil McGriskin tarafından kurulan şirket, sigorta şirketlerine yönelik bir finans teknolojisi girişimi olarak tanımlanıyor. İki girişimci 2011'de Envoy adındaki e-ticaret ödeme şirketini WorldPay'e satmıştı.

Şirketin geliştirdiği platform, sigorta şirketlerinin ödeme işlemlerini ve finansal yönetimlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Aynı zamanda, şirketlere likidite yönetimi, nakit akışı tahmini gibi finansal araçlara erişim sağlıyor. Böylece sigorta şirketleri, mali işlemlerini daha etkin bir şekilde yönetebiliyor. Finansal verimliliklerini artırıyor.

Bilindiği gibi uluslararası ödemeler genellikle karmaşık ve maliyetli. Vitesse, sigorta şirketlerine bu süreci kolaylaştırarak ve maliyetleri azaltarak önemli bir avantaj sağlıyor.

Bir taraftan sigorta sektörü büyük bir değişim geçirdi. Sigorta şirketleri, Covid-19 pandemisinin getirdiği zorlukları aştılar. Bu noktada sigorta sektörü giderek daha rekabetçi hale geldi. Vitesse, sigorta sektöründe finansal operasyonları optimize etmek ve uluslararası ödemeleri kolaylaştırmak gibi kritik işlevleri yerine getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.