CyberArk, siber güvenlik şirketi Venafi'yi 1,54 milyar dolara satın alıyor

1,54 milyar dolarlık satın alma ücretinin 1 milyar dolarlık kısmının nakit, kalan 540 milyon dolarlık kısmı ise CyberArk hissesi şeklinde ödenecek.
CyberArk, siber güvenlik şirketi Venafi'yi 1,54 milyar dolara satın alıyor

Siber tehditlerini iş operasyonlarını etkilemeden önce ortadan kaldırmaya odaklanan bir siber güvenlik şirketi olan CyberArk, önemli bir satın alma gerçekleştireceğini duyurdu. CyberArk tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, makineler arası güvenli iletişim sağlanmasına odaklanan Venafi'yi satın alacak

CyberArk, Venafi firmasını Thoma Bravo'dan satın alacak. Hatırlatmak gerekirse Thoma Bravo, Venafi'yi 2020 yılında 1,2 milyar dolara satın almıştı. CyberArk ve Thoma Bravo arasında gerçekleşen anlaşmaya göre CyberArk, Venafi'yi satın almak için Thoma Bravo'ya 1,54 milyar dolar ödeyecek.

1,54 milyar dolarlık satın alma ücretinin 1 milyar dolarlık kısmının nakit, kalan 540 milyon dolarlık kısmının ise CyberArk hissesi şeklinde ödeneceğini de ekleyelim. CyberArk ve Thoma Bravo arasındaki satın alma anlaşmasının 2024 yılının ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor. Satın alma haberinin paylaşılması ile birlikte CyberArk hisselerinin yüzde 2,3 oranında yükseldiğini de ekleyelim.

2004 yılında Jayson Seegmiller tarafından ABD'de kurulan Venafi, mobil ve IoT için kriptografik anahtarları ve dijital sertifikaları düzenleyerek makine kimlik türleri için güvenlik sağlıyor. CyberArk, Venafi'yi satın alarak daha büyük bir pazara hitap etmeyi hedefliyor. 

Satın alma ile ilgili açıklamalarda bulunan CyberArk CEO'su Matt Cohen, Venafi ile güçlerini birleştirerek, bulut öncelikli ve kuantum sonrası bir dünyada makine kimliklerini güvence altına alma yeteneklerini genişlettiklerini paylaştı. CyberArk'ın uzun süredir başarılı bir grafik çizdiğini de hatırlatalım. Şirket, yılın ilk çeyreğinde gelirlerini yüzde 37 oranında artırarak 221,6 milyon dolara çıkardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.