Google TV, yapay zeka tarafından üretilen açıklamalar özelliğini yayına alacak

Google'ın yapay zeka modeli Gemini, Google TV'de filmler ve TV şovları için açıklamalar üretebilecek.
Google TV,  yapay zeka tarafından üretilen açıklamalar özelliğini yayına alacak

Yapay zeka destekli Google aramalar, Project Astra ve Gems başta olmak üzere Google I/O 2024'de öne çıkan yapay zeka gelişmelerini sizlerle paylaşmıştık. Şirket etkinlikte Google TV'de yapay zeka üretimi açıklamalar özelliğini yayına alacağını duyurdu. 

Paylaşılan bilgilere göre, Google'ın yapay zeka modeli Gemini, filmler ve TV şovları için açıklamalar üretebilecek. Ana ekranda bir açıklamanın eksik olması durumunda yapay zeka bunu otomatik olarak dolduracak. Bununla beraber, açıklamalar izleyicinin ana diline tercüme edilecek. Böylece içerik, daha geniş bir kitle tarafından keşfedilebilecek. 

Ayrıca yapay zeka tarafından oluşturulan açıklamalar, izleyicinin tür ve oyuncu tercihlerine göre kişiselleştirilecek. Bu sayede her kullanıcı, kendi özel ilgi alanlarına hitap eden özel öneriler ve özetler görebilecek. 

Google TV, bu yeni özellik kapsamında kullanıcıların izleme deneyimi bir adım daha ileri taşıyor. İzleyiciler özellik sayesinde içerik aramaya daha az vakit ayırırken, filmleri TV şovlarını daha hızlı keşfedecek. 

Etkinlik boyunca Google'ın Workspace'den arama deneyimine kadar pek çok alanda Gemini entegrasyonları kurduğunu gördük. Böyle bakıldığında Google TV'de de yeni yapay zeka özelliklerinin daha fazla yer alacağını söyleyebiliriz. Gemini desteğiyle içerik odağında daha spesifik soruları yanıtlamak üzere arama işlevini geliştirmek de bunlardan biri olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.