Google'ın eğitime odaklanan yeni yapay zeka modeli: LearnLM

Öğrencilere destek olması için üretilen LearnLM, Google Arama, Android, YouTube ve Gemini sohbet robotu gibi diğer hizmetlerle de bir araya geliyor.
Google'ın eğitime odaklanan yeni yapay zeka modeli: LearnLM

Google eğitime odaklanan yeni yapay zeka modeli LearnLM'i tanıttı. Yapay zeka modelleri ailesi olan LearnLM, Google'ın diğer büyük dil modeli Gemini'ı temel alıyor. LearnLM, konularda uzmanlaşmak, örnekleri fotoğraf veya video gibi farklı şekillerde sunmak, öğrencilere çalışırken özel bir öğretmen gibi destek olmak için üretildi. 

LearnLM, Google Arama, Android, YouTube ve Gemini sohbet robotu gibi diğer hizmetlerle bir araya getirdi. Böylece şirketin LearnLM'i ürünlerine entegre ettiğini söyleyebiliriz. Kullanıcılar, bir matematik veya fizik kelime problemini vurgulamak için Android'de Circle to Search'ü kullanırken, LearnLM soruyu çözmeye destek oluyor. Aynı şekilde YouTube'da bir ders videosu izlerken video hakkında sorular sorabilirsiniz. Bunun karşılığında model bir açıklama ile size yanıt verebilir. 

Yapılan ince ayar neticesinde LearnLM, yalnızca eğitim araştırmalarına dayalı yanıtlar vermeye ve bulmaya odaklanıyor. Diğer büyük dil modellerinde gördüğümüz üzere LearnLM'den seyahat planlaması gibi görevlerde size destek olmasını beklemek söz konusu değil. 

Google'ın paylaştığı bilgilere göre; şirket, ders planlamasını kolaylaştırmak için LearnLM'i kullanabilmeleri amacıyla Google Classroom'da yeni bir pilot programda eğitimcilerle birlikte çalışıyor. Şirket ayrıca araştırma makalelerini yapay zeka tarafından üretilen seslerle kısa ses kliplerine dönüştürecek bir platform olan Illuminate'i de test ediyor.

Google'ın LearnLM'yüe geri bildirim sağlamak için kurduğu ortaklıklar arasında Columbia Teachers College, Arizona State University, NYU Tisch ve Khan Academy yer alıyor. 

Önümüzdeki aylarda Google'ın Gemini uygulamalarında görmeye başlayacağımız LearnLM, kullanıcıların konunun uzmanı olarak hareket edebilecek özel sohbet robotları oluşturmasına imkan tanıyacak. Google, bu sohbet robotlarının çalışma rehberliği sağlarken, sınavlar ve oyunlar gibi alıştırma etkinlikleri sunacağını belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.