Android uygulamaları, imleci kontrol etmek için kişilerin yüz ifadelerini kullanacak

Başlangıçta oyunculara yönelik olarak tasarlanan Gameface projesi, hareketleri kısıtlı olan kullanıcılara da yardımcı olacak şekilde genişletildi.
Android uygulamaları, imleci kontrol etmek için kişilerin yüz ifadelerini kullanacak

Google, geçen yıl tanıttığı Project Gameface teknolojisini Android platformuna getiriyor. Geliştiriciler, bu açık kaynaklı teknolojiyi kullanarak uygulamalar geliştirebilecekler.

Bu teknoloji, kullanıcıların yüz ifadelerini kullanarak fareyi kontrol etmelerini sağlıyor. Project Gameface, cihazın kamerasını ve MediaPipe’s Face Landmarks Detection API'ından gelen yüz ifadeleri veritabanını kullanarak çalışıyor. Bu sayede, kullanıcıların yüz ve kafa hareketleri algılanarak imleç hareketlerine dönüştürülüyor ve böylece yüzle kontrol imkanı sunuluyor.

Geçen yıl Google, her yüz ifadesine farklı bir eylem atanabileceğini duyurdu. Bu özelleştirme imkanı, Project Gameface'i daha da kullanışlı hale getiriyor.

Project Gameface'in ilham kaynağı ise quadriplejik video oyunu yayıncısı Lance Carr idi. Muscular dystrophy hastası olan Carr, Google ile iş birliği yaparak pahalı kafa takip sistemlerine daha uygun fiyatlı ve erişilebilir bir alternatif oluşturmayı hedefledi.

Bu yüzden başlangıçta oyunculara yönelik olarak tasarlanan Gameface projesi, hareketleri kısıtlı olan kullanıcılara da yardımcı olacak şekilde genişletildi. Bu sayede, engelli kullanıcılar da artık cihazlarını daha kolay ve rahat bir şekilde kullanabilecekler.

Project Gameface, aynı zamanda Iron Man film serisindeki Tony Stark'ın yapay zeka yardımcısı JARVIS'i akıllara getiriyor. JARVIS, Stark'ın ses ve jestlerine tepki vererek Iron Man'in zırhını kontrol etmek ve çeşitli görevleri yerine getirmek için kullanılıyordu. Project Gameface de benzer şekilde, kullanıcıların cihazlarıyla etkileşim şeklini tamamen değiştirebilecek potansiyele sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.