OpenAI, ChatGPT'nin Mac uygulamasını tanıttı

Kullanıcılar, ChatGPT'ye Option + Space klavye kısayolunu kullanarak soru sorabilecek. Uygulamanın Windows versiyonunun bu yıl içinde piyasaya sürülmesi planlanıyor.
OpenAI, ChatGPT'nin Mac uygulamasını tanıttı

Dün gerçekleşen OpenAI Bahar Güncellemesi etkinliğinde şirket, ChatGPT'nin masaüstü uygulamasını duyurdu. Uygulama, şimdilik yalnızca macOS'ta mevcut. OpenAI CTO'su Mira Murati'nin aktardıklarına göre; ChatGPT, yenilenmiş bir kullanıcı arayüzüne de kavuştu. 

Etkinlikte yapılan gösterimlerde kullanıcıların ChatGPT masaüstü uygulamasını başka bir programın yanında küçük bir pencerede açabildiği görüldü. Akabinde ChatGPT'ye yazılı ya da sözlü olarak ekrandakiler hakkında sorular sorulduğunda ChatGPT gördüklerine göre yanıt verebildi. 

Kullanıcılar, ChatGPT'ye Option + Space klavye kısayolunu kullanarak soru sorabilecek. Aynı şekilde uygulama içinde ekran görüntüsü alıp ChatGPT ile iletişime geçilebilecek. Bugünden itibaren yalnızca ChatGPT Plus kullanıcılarına açılan uygulama, önümüzdeki haftalarada daha geniş kullanıcı kitlelerinin erişimine sunulacak. Bu kapsamda hem ücretsiz hem de ücretli kullanıcılar yeni uygulamaya erişebilecek.

OpenAI'ın aktardıkların göre şirket, uygulamanın Windows versiyonunu bu yıl içinde piyasaya sürmeyi planlıyor. ChatGPT'nin halihazırda iOS ve Android uygulamaları üzerinden kullanıcılara hizmet verdiğini hatırlatalım. 

Etkinlikte ChatGPT'nin web sürümünün yeni kullanıcı arayüzü de paylaşıldı. Ana ekran ve mesaj düzeninde oldukça küçük değişiklikler mevcut. Murati'nin aktardıklarına göre şirket, kullanıcıların arayüzden ziyade ChatGPT ile olan etkileşimine odaklanmasını istiyor. Bu nedenle arayüz, daha sade tutulmaya çalışılıyor. 

OpenAI dün ChatGPT odağındaki bu gelişmelerin yanı sıra yeni modeli GPT-4o'yu da tanıttı. GPT-4o simultane tercüme yapmanın yanı sıra video üzerinden özel öğretmen gibi matematik sorularını çözüyor ve yüz ifadesinden kişilerin duygularını okuyabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.