Ödeme ağı Aplazo, 70 milyon dolar yatırım aldı

Şimdi al sonra öde (BNPL) ödeme ağı Aplazo, öz sermaye finansmanı ve B serisi yatırım turu aracılığıyla 70 milyon dolar yatırım aldı.
Ödeme ağı Aplazo, 70 milyon dolar yatırım aldı

Şimdi al sonra öde (BNPL) ödeme ağı Aplazo, öz sermaye finansmanı ve B serisi yatırım turu aracılığıyla 70 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin B serisinde 45 milyon dolar yatırım aldığını ekleyelim. QED Investors'ın liderlik ettiği yatırım turuna yeni yatırımcı Volpe Capital'in yanı sıra mevcut yatırımcılar Oak HC/FT, Kaszek ve Picus Capital de katılım gösterdi. Girişimin toplam yatırım miktarı 177.3 milyon dolara ulaştı. 

Yaklaşık 4 yıldır faaliyet gösteren Aplazo, ödeme çözümleri ve ticaret araçları sunuyor. Böylece şirket, işletmelerin daha fazla satış yaparak markalarını büyütmelerine yardımcı olmaya odaklanıyor. Aplazo sayesinde kredi kartına erişimi olmayan ve taksitle ödeme yapamayan Meksika'daki kullanıcılar, taksitli ödeme planlarından yararlanabiliyor. Yani Aplazo, alıcının kredi kartı olmasa bile offline ve online satıcılara parçalı ödemeleri kolaylaştırıyor.

Ayrıca işletmeler, kendilerine işlem ücretlerinde tasarruf sağlayan anında ödeme seçeneklerini tercih edebiliyor. Buna ek olarak işletmelerin, Aplazo aracılığıyla pazarlama teknolojilerine ve yapay zeka araçlarına erişebildiğini de belirtelim. 

Bu yeni finansal gelişmelerle birlikte Aplazo, hem sanal hem de fiziksel erişimini daha da genişletmeyi hedefliyor. Aslında BNPL çözümleri genellikle online satıcılarla ilişkilendirilse de, Meksika'da e-ticaret hala belli sınırlara sahip. Hatta Aplazo, mağaza içi işlemlerin işlerinin yarısından fazlasını oluşturduğunu söylüyor. Aplazo mağaza içi ödemeleri sunarak mağazalar için satışları ve sadakati artırmayı amaçlıyor. Şirket bu sayede geçtiğimiz yıl gelirlerinin üç kat arttığını belirtiyor. 130 kişilik bir ekibe sahip olan şirket, son birkaç ayda nakit akışının başa baş seviyesine yaklaştığını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.