Google'ın 3D video arama teknolojisi Project Starline, 2025'te kullanıcılara sunulacak

Google'ın HP ile kurduğu ortaklık kapsamında ürünün ticari versiyonunun 2025 yılında görücüye çıkması planlanıyor. 
Google'ın 3D video arama teknolojisi Project Starline, 2025'te kullanıcılara sunulacak

Google'ın görüntülü 3D aramalar sunan teknolojisi Project Starline'ı ilk olarak 2021 yılında sizlere aktarmıştık. Google, bu hafta paylaştığı bir blog gönderisinde Project Starline'ı Google Meet ve Zoom gibi sıkça kullanılan video konferans platformlarıyla entegre etmek için çalıştığını açıkladı.

Projenin ilk versiyonu sohbet ettiğiniz kişinin bir projeksiyonunu gördüğünüz ve onun da sizin bir projeksiyonunuzu gördüğü bir 3D görüntülü sohbet kabinini içeriyordu. Bu versiyonda  kullanıcılar, neredeyse aynı odada birbirleriyle konuşuyormuş gibi hissediyordu. 

Ancak Google daha sonra bu teknolojiyi bir kabin yerine üstüne kamera sistemi monte edilmiş büyük bir TV'ye benzeri bir cihaza sığdırdı. Böylece söz konusu teknolojinin kullanımı, ofisler ve konferans odaları için daha pratik hale geldi.

Google şimdi de Project Starline'ı laboratuvardan çıkarıp iş yerine getirmeyi hedefliyor. Şirketin ürünü ticarileştirmek için HP ile iş birliği yaptığını belirtelim. HP'nin kişisel sistemler başkanı Alex Cho'nun yaptığı açıklamaya göre, HP yapay zekanın gücünden yararlanarak bu teknolojiyi pazara sunmak üzere Google ile ortaklık yapıyor. Ortaklık kapsamında ürünün ticari versiyonunun 2025 yılında görücüye çıkması planlanıyor. 

Google'ın paylaştığı bilgilere göre; şirket, Project Starline hakkında daha fazla ayrıntıyı bu yıl içinde paylaşacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.